WojtekB Posted August 10, 2017 Report Share Posted August 10, 2017 Tak jak pisałem zmieniłem na nowe Pirelli Scorpion II. Pierwsze wrażenie dziwne,są bardziej okrągłe i walą się w zakręty ale po wjeżdżeniu się na alpejskich zakrętach poezja. Da się jechać szybciej, przyczepność w złożeniach wydaje się nie mieć końca. W deszczu jeżdże ostrożnie więc nie będę się rozwodził. W terenie pewnie takie jak reszta konkurencji czyli słabo ale nie do tego służą. Narazie 3000km więc o trwałości napiszę póżniej. Pozdrowionka Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtekB Posted November 9, 2018 Author Report Share Posted November 9, 2018 Kończąc temat tych opon wtrzymały tyle co każde inne czyli ok.15-17tys km. Jak zwykle dużo wcześniej skończyła mi się przednia guma. Wymieniłem na Dunlopy i to był błąd. Na szczęście już je kończe. Konkluzja: nie ufać testom w gazetach. Do różnych motorów pasują różne opony. Generalnie Scorpiony to bardzo dobre gumy do jazdy w sportowym stylu. Dla mnie trochę za nerwowe ale absolutnie nie żałuję zakupu. Pozdrowionka. Wujo Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtekB Posted February 27, 2024 Author Report Share Posted February 27, 2024 Do ktm tych opon nie polecam. Owszem przyczepność świetna ale drgania kierownicy i braki w stabilności psują wszystko. Zużyłem 3 przody i 2 tyły czyli zużycie jak widać nierównomierne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts