Hermes Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 Witajcie!Na dobry początek pokażę Wam mój nowy nabytek. Suzuki DL 650 K4.Sprowadzony ze Szwajcarii. Nie posiadał żadnych dodatków prócz stopki centralnej.Na chwile obecną moto udało mi sie wyposażyć w gmole i stelaże boczne. Wszelkie modyfikacje będe przedstawiał w tym wątku!Modyfikacje: żarówki H4 Osram Night Breaker Gmole Givi TN532 stelaż pod kufer centralny Moto-Adventure-Tech stelaż pod kufry boczne Moto-Adventure-Tech płyta pod silnik od letko 2x gniazdo zapalniczki handbary Acerbis Rally Pro + spoilery grzane manetki Oxford Premium Touring v8 fork brace akcesoryjne lusterka z homologacją firmy Vicma (stare się posypały ze starości) centralka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakete Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 Masz nową zabawkę, a DR'ka płacze w kącie :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted June 4, 2014 Author Report Share Posted June 4, 2014 Jeszcze spoglądam na DR w garażu - czeka na nowego właściciela. Zaraz dodam temat o niej w tym dziale ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakete Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 To i ja dodam o mojej :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted June 4, 2014 Author Report Share Posted June 4, 2014 PS Obrazki jak możesz, to zamieszczaj na zewnętrznym serwerze. Planuję zrobić nasz własny uploader do zdjęć, ale na chwile obecną jeśli można, to nie korzystaj z załączników. Z góry dzięki!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakete Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 oko spoko:P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted June 5, 2014 Author Report Share Posted June 5, 2014 :P Dziś doszedł do mnie stelaż pod kufer centralny i grzecznie czeka na montaż obok osłony pod silnik od kolegi letko! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted June 8, 2014 Author Report Share Posted June 8, 2014 Moto nabyło kolejnych dodatków: Płyta pod silnik od kolegi letko. Wykonanie super, montaż beż żadnych problemów! Gorąco polecam!! Stelaż pod kufer centralny od: moto-adventure-tech.com.pl/ jak wyżej, wszystko super! Wykonanie pierwsza klasa, montaż dziecinnie prosty! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted June 24, 2014 Author Report Share Posted June 24, 2014 Właśnie kupiłem podgrzewane manetki: OXFORD PREMIUM TOURING V8. W weekend mam nadzieje że będę montował :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ertek Posted June 24, 2014 Report Share Posted June 24, 2014 Nabiera podróżniczego sznytu :opera: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted June 24, 2014 Author Report Share Posted June 24, 2014 Powolutku do przodu, ale w dobrą stronę!! Na bieżąco będę aktualizował ten temat - co i jak z moim DL'em się dzieje. Czekam na Twoją "czarnulę" ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted July 1, 2014 Author Report Share Posted July 1, 2014 Moto dziś mocno rozebrałem. W kolejnych dniach planuje montaż gniazdka + ogrzewanych manetek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanCatmood Posted July 2, 2014 Report Share Posted July 2, 2014 Z DL-owego doświadczenia podpowiem, żebyś sobie handbary założył. Koniecznie z z belką aluminiową, albo nawet samą belkę od Zety. Grzane manetki bez handbarów to jak "impreza bez alkoholu" - można ale po co :) Z kolei seryjne suzukowe handbary pękają przy byle parkingówce, a przy okazji tracisz klamkę sprzęgła. Ja w końcu założyłem klamki z Womet-techu z dodatkowym zawiasem, te które w razie gleby składają się po prostu do góry, a potem wracają na miejsce. Belka dodatkowo ochroni Ci palce w razie poważniejszej gleby. Letko robi fajne rzeczy - kiedyś nawet zrobił mi uchwyt na saperkę, jak jechaliśmy do Rumunii to bardzo się przydała :) Rozważ wymianę dog-bonsów. Ja kiedyś kupiłem je też od Letko. Zwiększają prześwit o prawie 3 cm, co w przypadku vstroma robi naprawdę różnicę. Koszt ok 80 zł :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted July 2, 2014 Author Report Share Posted July 2, 2014 Masz 100% racji. Handbary za jakimi się rozglądam to: Bankbusters lub ACERBIS RALLY PRO + spoilery. W DRce miałem ala acerbis rally, ale cłabo chroniły przed wiatrem. Do letko tak czy siak będę się uśmiechał - dzięki za info z dog-bonsami :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted July 3, 2014 Author Report Share Posted July 3, 2014 Gniazdo zapalniczki zamontowane! Ogrzewane manetki muszą zaczekać, bo nie znalazłem kostki zasilającej, która powinna być domyślnie wyprowadzona pod manetki w DL'u... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanCatmood Posted July 4, 2014 Report Share Posted July 4, 2014 Olej kostkę zasilającą. Pierwze słyszę o czymś takim. Manetki podłączasz albo bezpośrednio w aku - bo oksfordy same się wyłączają, albo pod stacyjkę. Jak byłem na tyle leniwy, że podłączyłem je pod światła, bo w dl-u nie da się uch wyłączyć. Każdy dodatkowy element elektroniczny może się zespuć. Im mniej tego ustrojstwa w motocyklu tym lepiej :) To oczywiście moja osobista opinia i nikt nie musi się z nią zgadzać :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted July 4, 2014 Author Report Share Posted July 4, 2014 Przygotowałem sobie instalacje na przekaźniku pod manetki. Na Vstromclub wyczytałem, że jest już w motocyklu wyprowadzona kostka pod grzane manetki - chciałem ją wykorzystać, ale nie mogłem jej znaleźć... W sobotę jadę do serwisu na "Bezpieczne wakacje z Suzuki", wiec moto musiałem poskładać. W przyszłym tygodniu na przekaźniku podłącze manety i będzie. Też wyznaję zasadę, że im mniej elektroniki tym lepiej! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted July 10, 2014 Author Report Share Posted July 10, 2014 Chyba znalazłem wtyczkę pod grzane manetki. Z tego co znalazłem informacje jest ona na przekaźniku i bezpieczniku 15A. Spróbuję się pod nią wpiąć! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted August 13, 2014 Author Report Share Posted August 13, 2014 Zapomniałem pokazać kolejne zmiany! Handaby + spoilery i grzane manetki są na swoim miejscu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ertek Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 Handbary Acerbisa są zajefajne. Gratulacje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted August 18, 2014 Author Report Share Posted August 18, 2014 Dzięki, zobaczymy jak przed deszczem będą chronić. Wytrzymałe i solidne są, ale ochrona przed wiatrem mogła by być troszkę lepsza. Niemniej ręce będą miały chłodek w upalne dni :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ertek Posted August 18, 2014 Report Share Posted August 18, 2014 Na zimne kup mufki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted March 17, 2015 Author Report Share Posted March 17, 2015 I kupiłem nowe aku do motka. Wkrótce wymiana :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
WieRcik Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 Pewnie żela. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted March 17, 2015 Author Report Share Posted March 17, 2015 Yuasa :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts