Elwood Napisano 22 Grudnia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudnia 2015 (edytowane) Alio Druzja na sprzedaż mam kompletnego (wyrejestrowanego!) busa blaszaka z 82r. na części lub w całości.Silnik 1,6D i skrzynia (4biegowa) w bardzo dobrym stanie (silnik po gruntownym przeglądzie i regulacjach - uszczelniony, pracuje elegancko i bez zarzutu - nie ma się do czego przyczepić, skrzynia po gruntownym remoncie, rozebrana do golasa i doinwestowana, na najlepszych tajlach).Mechanicznie auto w pełni sprawne technicznie z wyjątkiem tylnych bębnów, których nie zdążyłem doprowadzić do porządku (znaczy dobrać porządnych). Zawieszenie doinwestowane (tuleje gumowe i inne pierdoły). Przednie sprężyny (Kayaba) i wszystkie amory były włożone nowe ze średniego sortu. Wszystkie piasty ok, z łożyskami FAG i oryginalnymi uszczelnieniami.Układ chłodzenia (chłodnica) nie jest oryginalny. Na chłodnicy dołożony wiatrak załączany z kabiny. Przez trzy lata użytkowania wrzuciłem w gagatka (serwis, naprawy, tajle) ponad 6000zł (na wszystko mam f-ry). Sam remont skrzyni, to koszt ponad 1000zł.Niedoinwestowana jest blacharka, ale to nie powinno wzbudzać niezdrowych emocji... ;) Boczne drzwi rozsuwane trzymają się na słowo honoru, nadkola, przedni pas skorodowane w granicach normy.Poprzedni właściciel pokrył go durno barankiem, by poukrywać nieociągnięcia blacharskie, ale szło z tym żyć. Dlaczego sprzedaję?Bo ponieważ zakupiłem Lublina 3 w wersji (b rzadkiej) autobus i to on stał się moim oczkiem w głowie (mocno doinwestowany już - remont silnika i skrzyni, dołożony reduktor z Geli, drugi zbiornik paliwa, zmieniony układ chłodzenia, dołożony zderzak z płytą pod wyciągarkę, szereg napraw blacharskich itp.).Mając jeszcze w stajni Toyotę HJ61 i przyczepkę musiałem dokonać jedynie słusznego wyboru ;) i... dokonałem. Cena za całość 2500zł. Jak nie pójdzie, to go rozłożę na tajle. Edytowane 22 Grudnia 2015 przez Elwood Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi