Hermes Napisano 9 Stycznia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Stycznia 2016 Heja! Od pewnego czasu pracowałem nad postawieniem naszej "wikipedii" podróżniczej. Jej nazwa brzmi "Leksykon Podróżnika Motocyklowego" Myślę, że zbierzemy tam najważniejsze informacje o różnych krajach. Zachęcam podróżników do dzielenia się informacjami. Przykładowo rzucam propozycją - każdy kraj opiszmy w następujący sposób (jeśli macie inne zdanie piszcie!): - nazwa państwa - waluta i (obecny) przelicznik po polskiego - wizy (czy są potrzebne, jeśli tak to opisać jak wygląda ubieganie się o nie itp.) - winiety (czy są potrzebne, jeśli tak to opisać jak wygląda ubieganie się o nie, które grogi są płatne itp) - spanie - czy lepiej wcześniej coś zamówić, czy można na dziko itp - nastawienie ludzi - ogólne porady - nasze podróże (tu będa linki do naszego forum do relacji) - ostatnia data edycji (podczas każdej edycji państwa na wiki, będzie trzeba aktualizować walutę i datę) Póki co wiki będzie dostępna dla wszystkich, ale pracuję nad mechanizmem automatycznego logowania z forum. Czyli jeśli ktoś będzie mial konto na forum, będzie mógł się zalogować na wikipedie (jeżeli ktoś będzie już zalogowany na forum (aktywna sesja) to na wiki wejdzie bez potrzeby logowania (wiki wychwyci aktywną sesję)) w przeciwnym wypadku będzie musiał się zarejestrować na forum. Co sądzicie o tym pomyśle. Jak będziecie mieli jakieś gotowe państwa to wysyłajcie mi je na PW bądź piszcie tu w temacie. Chcę kilka pierwszychstron powstawiać byście zobaczyli jak tam na wiki sie dodaje różne rzeczy - trzeba używać specjalnych znaczników. PS adres: http://wiki.allriders.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ertek Napisano 9 Stycznia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Stycznia 2016 (edytowane) Stawiaj. Zobaczymy w praniu. Pewno kupa (nikomu niepotrzebnej) świetnej roboty! Edytowane 9 Stycznia 2016 przez Ertek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hermes Napisano 10 Stycznia 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Stycznia 2016 Mysle ze mozna tez dodac orientacyjna cene paliwa wytapatalkowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek_s Napisano 10 Stycznia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Stycznia 2016 Myślę, największą wartość miałyby miejsca do spania i ciekawe trasy czy atrakcje do zwiedzenia. Taka baza robiona przez motocyklistów może mieć sens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hermes Napisano 10 Stycznia 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Stycznia 2016 Dobry pomysł! To też można dodać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hermes Napisano 12 Stycznia 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Stycznia 2016 Wstępnie Rumunia została wypełniona: http://wiki.allriders.pl/index.php?title=Rumunia Co sądzicie Można dodać jeszcze parę ładnych zdjęć na prawą stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek_s Napisano 13 Stycznia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Stycznia 2016 Mnie się idea podoba, wszystko zależy od tego, czy ludziom się będzie chciało wypełnić to treścią. Dodałbym linki do Google maps do ciekawych miejsc, ew tras. Fajne są linki do relacji z wypraw, można by tu zamieszczać relacje z różnych forów i stron www... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hermes Napisano 15 Stycznia 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Stycznia 2016 Czołem załoga! Zbieramy razem siły i uzupełniamy wiki! Sprawa wygląda następująco.Jeśli ktoś chce dodać nowe państwo musi postępować według poniższej instrukcji (przykładem będą Włochy): Wchodzimy na link http://wiki.allriders.pl/index.php?title=Włochy(jeśli chcemy dodać inne państwo to musimy zmienić w linku ostatni wyraz) Klikamy w link utworzyć tę stronę Do okna edytora przeklejamy poniższy kod i uzupełniamy go [[Category:Europa]] == Waluta == do uzupelnienia == Opłaty drogowe == do uzupelnienia == Potrzebne dokumenty== do uzupelnienia == Cena paliwa == do uzupelnienia == Noclegi == do uzupelnienia == Atrakcje == do uzupelnienia == Ludzie == do uzupelnienia == Ogólne porady == do uzupelnienia == Nasze relacje == do uzupelnienia == Dyskusja == do uzupelnienia == Data ostatniej aktualizacji == do uzupelnienia Na końcu dodajemy komentarz w polu "Opis zmian" Klikamy w Zapisz Zachęcam wszystkich do dołożenia swojej cegiełki do naszej wiki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ertek Napisano 25 Stycznia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Stycznia 2016 To trudniejsze niż Upcośtam. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hermes Napisano 26 Stycznia 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Stycznia 2016 Poczujesz się jak "informatyk" :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ertek Napisano 27 Stycznia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Stycznia 2016 Jak informatyk w kopalni. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 27 Stycznia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Stycznia 2016 (edytowane) Bardzo fajna rzecz . Ja nie dodam nic bo tylko byłem w dupie a tam jest gówniano . Ale pomysł bardzo dobry dobry :) na taką Wiki:) Edytowane 27 Stycznia 2016 przez Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi