Jump to content

MapFactor GPS Navigation Maps

Hermes
 Share

Recommended Posts

Al8iS4JCagjHhqzdDbCWlBLPEzYb5kygxeE0epun

Pany, ostatnio trafiłem na fajną na aplikacje do nawigacji: MapFactor GPS Navigation Maps

Używałem jej na urządzeniu z Windows 6.0 CE

Z plusów:

• mapy offline
  • można włączyć neta i jest live traffic
  • ogromny plus za możliwość dodawania punktów pośrednich (jak dla mnie największa zaleta)
  • szybko działa
  • bardzo proste GUI
  • korzysta z map OpenStreetMap

Z minusów:

• brakuje mi wyznaczania alternatywnych tras

Po testuje jeszcze trochę, ale dla mnie na plus!

• 1 month later...

Dołożę 3grosze, też używam tej aplikacji w wersji darmowej i jestem zadowolony. Pobrałem sobie mapy aż po Tadżykistan bo miały mi się przydać, ale sytuacja jest jaka jest i tyle...  Wracając do navi nie wiem jak zmienić wyszukiwanie nazw w języku jaki jest aktualnie ustawiony bo cały wschód mam cyrylicą i nie bardzo można coś znaleźć. Ale wyszukując z punktu na mapie jest ok. Co do braku alternatywnych tras, możesz skorzystać z opcji tryb wyznaczania trasy najszybciej/najkrócej/najtaniej z pewnością będzie inaczej coś w stylu alternatywnej

Ale piszesz teraz o sofcie na Androida, ja na Win ce6, mnie zadowala darmowa wersja. Nic więcej nie potrzebuję, a jak jest potrzeba to ratuje navi googla w telefonie

Zgadza się, pisze o wersji na Andka.

Postanowiłem że zrobię mojego starego Xiaomi Redmi 3S Pro navi do moto.

Plusem komóry w porównaniu do urządzenia navi jest znacznie lepszy zasięg GPS. Mój Navroad długo łapał fixa i czasem w aplach się gubił. Komóra ma dodatkowo wspomaganie siecią komórkową i inne bajery przez co GPS zapitala aż miło.

Niemniej zawsze wożę ze sobą oba urządzenia. Tak w razie W