Jump to content

Powitać szanowne grono z UK

TheVeggieBiker
 Share

Recommended Posts

Hej
Cześć wszystkim, motocyklami zacząłem jeździć od 6 lat mimo że prawo jazdy mam 3 razy dłużej, ale zawsze czegoś brakowało jak nie pieniędzy, to miejsca gdzie trzymać i tak można by wymieniać, przeniosłem się do UK i po 3 wypłacie poleciałem sobie kupić osiołka do pracy Honda CBR 250 mówię wam istny szatan  ... no może przez pierwsze 2 tygodnie, po kilku miesiącach wpadł pomysł zwiedzić trochę tą Anglie bo jak już człowiek ma się nudzić to przynajmniej przyjemniej no i przyszedł zakup Kawasaki Z750 2 generacji w najszybszym kolorze pomarańczowym  (do tej pory żałuje, że go sprzedałem) pojeździłem nim trochę dłużej po 25k mil wymieniłem na kawe Z1000SX z myślą o wyjazdach wspólnie z żoną. Po wspólnej wycieczce do Szkocji na kilka dni zdecydowaliśmy się na coś bardziej turystycznego niż sportowego i padło na pulchną Basie R1200RT LC z 2018 w czerwieni  kilka wyjazdów na weekendy kilka dodatków i bajerów i póki co najdłuższy wyjazd skończyliśmy na Korscyce 16 dni 4000 mil i pierdylion zakrętów na tej pięknej wyspie.
Odnośnie Basi to mam wykupioną dodatkową gwarancję i jak wracaliśmy to coś stukało byłem pewien, że zawory są tylko do regulacji, a okazało się, że było tam wszystko do wymiany (nie wiem dokładnie nie dostałem wyceny na maila, a przez telefon po angielsku, baa pewnie i po polsku bym nie zapamiętał, nie moje tematy) gdyby nie gwarancja to koszt w okolicy 3000£
Mam nadzieję na wymianę informacji oraz jakieś inspiracje co do wyjazdów na przyszłe lata, bo w tym roku celujemy w lipcu w Norwegie na 16dni i jakiś ciepły kraj może Sardynia we wrześniu

Zapraszam również na mojego vloga
https://www.youtube.com/theveggiebiker