Savi Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 (edited) Zapraszam wszystkich serdecznie _____________________________________ Nie udało mi się wkleić całości komunikatu w posta. Podaję link do wydarzenia na fb: https://www.facebook.com/events/342543292596582/ Termin 30 maja (sobota), trasa Hostynne-Uhrusk. Więcej informacji na e-mail: [email protected] Edited March 24, 2015 by Savi Poprawiłem formatowanie tekstu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savi Posted April 27, 2015 Author Report Share Posted April 27, 2015 (edited) Motocyklowy przejazd szlakiem bieżeństwa 1915-2015 Termin: 30 maja 2015 roku (sobota) Trasa: Hostynne – Teratyn – Jarosławiec – Chełm – Uhrusk– Brzeźno Długość: 130 km Czas: 5-7 h Początek: godz. 10:00; Hostynne, zbiórka pod kościołem (dawną cerkwią) Program: Hostynne – zwiedzanie świątyni, kilka słów wprowadzenia nt. bieżeństwa i ks. Jana Kotorowicza, odczytanie pierwszego krótkiego fragmentu wspomnień z bieżeństwa; Teratyn – postój pod kościołem (dawną cerkwią), zwiedzanie świątyni, odczytanie drugiego fragmentu wspomnień, prelekcja nt. ks. płk. Bazylego Martysza; Chełm – zwiedzanie Górki Chełmskiej i cerkwi prawosławnej pw. św. Jana Teologa Uhrusk – postój pod cerkwią, trzeci fragment wspomnień; Brzeźno: – postój pod cerkwią, zwiedzanie świątyni, kilka słów na temat historii prawosławia w Brzeźnie i cerkwi, krótkie nabożeństwo za zmarłych w intencji osób, które doświadczyły bieżeństwa – ognisko – prelekcja dra Mariusza Sawy pt. „Ks. Jan Kotorowicz i jego wspomnienia z bieżeństwa” – niespodzianka Informacje i zapisy (do 15 maja): [email protected], tel. 51-444-97-37 Osoby nie dysponujące motocyklami mogą brać udział w przejeździe własnymi samochodami. Edited April 27, 2015 by Hermes poprawiłem formatowanie tekstu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristos1971 Posted April 29, 2015 Report Share Posted April 29, 2015 Jakaś relacja będzie?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savi Posted April 29, 2015 Author Report Share Posted April 29, 2015 Będę pisał artykuł po przejeździe dla "Zamojskiego Kwartalnika Kulturalnego", ale pewnie także i typową motocyklową relację także. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristos1971 Posted April 29, 2015 Report Share Posted April 29, 2015 Czekam z niecierpliwością. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savi Posted June 2, 2015 Author Report Share Posted June 2, 2015 Na razie krótka taka. Bardziej motocyklowa i dłuższa pojawi się wkrótce: http://lubiehrubie.pl/powiat/motocyklisci-na-szlaku-biezenstwa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristos1971 Posted June 6, 2015 Report Share Posted June 6, 2015 Widzę, że zawiązałeś ,,spółkę'' z Mienkim. Nadal czekam na szerszą relację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts