Hermes Napisano 5 Lipca 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipca 2014 Wkrótce będę chciał zmienić łożyska główki ramy u siebie w DL'u. Zastanawiam się pomiędzy FAG a SKF. Są jeszcze NSK, SNR, NTN, NACHI... Macie jakieś firmy oferujące łożyska, godne polecenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ventus Napisano 6 Lipca 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipca 2014 Jak spytałem się mojego brata, powiedział że do tej pory brał FAG i jest zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majster Napisano 6 Lipca 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipca 2014 Wymieniałem łożyska wielokrotnie (w terenie przy ciężkim sprzęcie długo nie wytrzymują) i nie zauważyłem jakiejś specjalnej różnicy w trwałości, no może z małym wyjątkiem: raz kupiłem na szybko rosyjskie cyrlicą pisane i w Bigu wytrzymały dwukrotność FAGa, którego zakładam najczęściej - bo nie muszę za niego płacić :lol:. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hermes Napisano 6 Lipca 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipca 2014 Majster, a o jakich przebiegach piszesz ;) PS masz dojście do FAG'ów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majster Napisano 7 Lipca 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipca 2014 20-30tys. A dojscia niestety się rozszerzyc nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hermes Napisano 7 Lipca 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipca 2014 To i tak sporo. Z jednego sklepu mi odpisali, że w odpowiednim rozmiarze mają tylko NICHI łożysko rolkowo-stozkowe za 68zł/szt. Cenowo wyjdzie jak AllBalls w larssonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ertek Napisano 7 Lipca 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipca 2014 Tylko żeby nici z tego nie wyszły ;) Jutro będę u Mateusza od którego kupiłem AT, to się podpytam o łożyska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hermes Napisano 7 Lipca 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipca 2014 Dzięki! Czekam na info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ertek Napisano 8 Lipca 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipca 2014 Niestety w Czewie jest burza i oberwanie chmury :) Chciałem polatać, ale nic z tego. Zadzwoniłem do Mateusza i powiedział że większość nazw które wymieniłeś to firmy stricte łożyskowe i może być trudno dobrać łożyska do główki. To są specjalne łożyska. Polecił dwie firmy: NTN są dobre. Ale w larson.pl masz dostępne MC International, te są używane na pierwszy montaż. Jak rozgrzebiesz, to przyjrzyj się dokładnie bieżniom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hermes Napisano 8 Lipca 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipca 2014 Dzięki Ertek za info! Te MC International znalazłem: http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no=NTEwMDA5MA==&bid=110083 Jak napisałem do jednego sklepu to dobrali mi na odpowiedni wymiar NICHI, czekam na info od FAG i napisze jeszcze do NTN w takim razie. Spiny nie mam, bo jeszcze bez problemu da się jeździć - jedynie na postoju manewrowanie jest problematyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WieRcik Napisano 11 Sierpnia 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpnia 2014 To nie padło a jest za mocno dociągnięte , ja kupowałem łożysko w składzie łożyskowo-uszczelniaczowo-paskowym , 26k przejechane i zero jakiegokolwiek luzu , miel wymiar na półce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hermes Napisano 12 Sierpnia 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpnia 2014 Goście powiedzieli, że ma luzy. Po sezonie wymienię, teraz szkoda mi odstawić moto :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi