Hermes Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Hej! Zaprezentuje Wam, jak domowym sposobem, można zbudować sobie halogeny ledowe, do naszych maszyn. Póki co same zdjęcia, ale na dniach uzupełnię opis :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
WieRcik Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Chętnie odkupię heheheheheh Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ertek Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Extra! Skąd wydłubałeś te soczewki ?;) Pokaż jaki dają snop światła. Cyknij kilka fotek w nocy. A propo. Kiedyś znalazłem takie. Tylko cena zabija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tank Posted August 27, 2014 Report Share Posted August 27, 2014 Poszukają na aliexpress.com można wyrwać ledy za ulamek tej ceny a wysyłka gratis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted August 27, 2014 Author Report Share Posted August 27, 2014 Extra! Skąd wydłubałeś te soczewki ? Led' date=' odbłyśnik i soczewkę kupiłem na allegro. Reszta to "handmade". Pomysł zaczerpnąłem od kolegi [b']ice[/b] z suzukiDR. Pokaż jaki dają snop światła. Cyknij kilka fotek w nocy. Świecą zacnie! W Serbii uratowały mi dupe... Teraz planuję wprowadzić w nich parę modyfikacji. Jak będzie okazja, zrobię kilka fotek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted August 27, 2014 Report Share Posted August 27, 2014 eleganckie :) zimą zrobie lepsze ha hahaha już któryś rok je buduje zawsze zimą więc muszą być extra :D haha a podasz koszty i nazwy częsci z rozmiarami i parametrami ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted August 27, 2014 Author Report Share Posted August 27, 2014 Jasne :P Znajdę tylko moje zapiski i wszystko podam. Z mocowaniami nie więcej niż 150zł za komplet z włącznikiem i przekaźnikiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted August 29, 2014 Author Report Share Posted August 29, 2014 Planuję zrobić nową obudowę do halogenów. Radiator chciałbym użyć ten: https://www.piekarz.pl/?item=34314 Ma ktoś dostęp do cnc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
seitaro Posted August 29, 2014 Report Share Posted August 29, 2014 Hermes fajny pomysł z tymi halogenami, szacun za inwencję. Ale ekonomicznie dupy nie urywa:) Jak ktoś wcześniej wspomniał za 150pln spokojnie można u żółtych braci kupić gotowe. Ja w zeszłą zimę przysiadłem się do zrobienia zegara, temperaturomierza i woltomierza na atmedze. Prototyp działa naprawdę fajnie ale zatrzymałem się na etapie problemów z obudową (wszystko spięte na płytce uniwersalnej na pająka). Brak dostępności drukarki 3D mnie ogranicza. No nic, do czego zmierzam. Spędziłem nad prototypem kilkadziesiąt grubych godzin, wydałem na wszystkie graty pewnie ze 300pln i wciąż jestem w czarnej dupie:) A zupełnie niedawno znalazłem na aliexpresie zegarek, termometr i woltomierz 3w1 za symboliczne pieniądze:) Co nie zmienia faktu że satysfakcja z własnych przeróbek jest zawsze największa:) Obudowa z rury kanalizacyjnej wymiata:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted August 29, 2014 Author Report Share Posted August 29, 2014 Dzięki. Jestem bardzo zadowolony z tych halogenów, jednak są one troszkę za duże do DL'a - nie mam ich gdzie zamontować. Mam dwie opcje teraz. Albo je sprzedać i kupić/zrobić mniejsze, lub przerobić na mniejsze. Jest jak piszesz :P satysfakcja z własnych przeróbek jest zawsze największa WieRcik, chciałbyś je? :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted August 29, 2014 Report Share Posted August 29, 2014 admin !! bo po dupie dostaniesz . :D Napisz najpierw jaki masz led co to za dioda :) ? typ model i gdzie kupioone czy są inne lepsze czy to już najmocniejsza dioda ? reszte już mam tylko diody mi brakuje . ps. takie lampki "szperacze" z chin z przesyłką wychodzi około 120 zł tylko trzeba jako prezent kupić zeby cła nie było zresztą chinczyki wiedza o co chodzi . Jedyny problem to taki ze trzeba kase wcześniej wysłac i.... liczyć ze pan Ciąg Portfel Wsiąg wyśle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted August 29, 2014 Author Report Share Posted August 29, 2014 Już się poprawiam!! http://allegro.pl/dioda-led-10w-biala-ciepla-3000-3500k-1000ma-45mil-i4545613222.html Mam dokładnie taką, tyle, że barwa zimna :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted May 7, 2015 Author Report Share Posted May 7, 2015 Wkrótce będzie nowa wersja halogenów :D Komponenty są kupione, także wygospodaruję troszkę czasu i jedziemy z koksem! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts