WieRcik Napisano 14 Września 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Września 2014 To już zakrawa na lekki "obłęd" , ale raczej z pasji niż z oszczędności , jeden z użytkowników Forum Tigera właśnie udostępnił swoje przemyślenia i efekt końcowy. koszt 1300zł , zrobiona odpowiednia mapa , spadek mocy i wzrost spalania ok.10% , według servicu podwyższona temperatura nie ma wpływu na zawory itd , przejechane 20kkm , czasem ma focha na wolnych potrafi zgasnąć , przy średnim spalaniu 6,8l wychodzi 17,30 zł na 100km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ertek Napisano 14 Września 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Września 2014 Niedawno na Alledrogo był GS zagazowany. Dla mnie to przesada w motongu. Co innego puszka. Ja mam 3.5 litra i tu ekonomia przemawia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristos1971 Napisano 15 Września 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Września 2014 Mnie tam się podoba. Kiedyś myślałem o takim rozwiązaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tank Napisano 18 Września 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Września 2014 Dla oszczędności można również dupę szkiełkiem podcierać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristos1971 Napisano 19 Września 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Września 2014 Tu nie o oszczędność chodzi. Przynajmniej mi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tank Napisano 19 Września 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Września 2014 Zdradź powód... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristos1971 Napisano 19 Września 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Września 2014 Mniejsza akcyza. http://www.e-petrol.pl/notowania/rynek-krajowy/stawki-oplat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ertek Napisano 19 Września 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Września 2014 Patrząc na to jak nas doją, w pełni Cię popieram! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WieRcik Napisano 19 Września 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Września 2014 No to już wiesz skąd premier miał na bilet do Brukseli :@:@:@ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tank Napisano 19 Września 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Września 2014 Mniejsza akcyza Za to większy balast :) Ale w sumie... Mój znajomy wozi aku 60ah w centrali, bo mu szkoda stówy na nowa baterię do bixera :) Dla mnie skorka niewarta wyprawki, koszt, waga, bezpieczeństwo, niepraktycznosc i nie)legalnosc tej instalacji są nie do obronienia. No chyba, ze zrobione to tylko po to, by miec satysfakcję i prztciagnac uwagę na zlotach . Taka sztuka dla sztuki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WieRcik Napisano 19 Września 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Września 2014 Kwestia bezpieczeństwa , to zależy jak na to patrzeć , widziałem kilkanaście lat do tyłu jak pociąg dymną trucka butla wyglądała jak banan ale się nie rozszczelniła , co do legalności to nie ma żadnych przeciw wskazań w przepisach do instalacji LPG w motocyklach , masz FV na montaż i nikt nie robi Ci łaski jak w urzędzię tak i na stacji diagnostycznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tank Napisano 19 Września 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Września 2014 A ciężar butli i gazu a dop. ladownosc topcase'a? Zazwyczaj to 5 do 10 kilo. Bezpieczenstwo przy najechaniu z tylu i takim odtzutowym balastem za plecami, a nawet przy przewrotce. Nie mówiąc o bezpiecznym zachowywaniu sie motka Np na krętej drodze z rozkołysanymi 20 litrami balastu (plus drugie tyle butla) na wysokości barkow- to nie wpływa najlepiej na trakcję. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WieRcik Napisano 19 Września 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Września 2014 Jak najbardziej się zgadzam ale formalnych przeszkód nie ma , kwestia gustu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristos1971 Napisano 22 Września 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Września 2014 Jak najbardziej się zgadzam ale formalnych przeszkód nie ma ' date=' kwestia gustu.[/quote']O to, to... Jedni latają ofem, inni asfaltem, jeszcze inni poza miasto nie ruszają. Co kto lubi... Ja ogólnie lubię rozwiązania z innymi źródłami zasilania motorków. Teraz powiem herezje: -marzy mi się motorek elektryczny! Pogrążę się jeszcze: -nie lubię głośnych wydechów! Gwóźdź do trumny: -motory są .... No powiem tylko, że jak zobaczę mojego syna (czternastoletniego) na motorze, to mu z dupy nogi powyrywam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tank Napisano 22 Września 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Września 2014 :D Co do głośnych wydechów mam to samo- im dluzej jedziesz tym bardziej doceniasz jak nic ci ne dudni, szczególnie koleś za ktorym jedziesz :) ale żeby od razu na prąd??? Prąd jest niebezpieczny! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WieRcik Napisano 22 Września 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Września 2014 Heheheheh kristof i się łudzisz że będziesz miał na niego wpływ???:facepalm: To grata będzie trzymał u kumpla a dowiesz się że śmiga jak ze zwichniętym kikutem do domu wróci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristos1971 Napisano 23 Września 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Września 2014 Heheheheh kristof i się łudzisz że będziesz miał na niego wpływ???:facepalm: To grata będzie trzymał u kumpla a dowiesz się że śmiga jak ze zwichniętym kikutem do domu wróci. Mam nadzieję, że tak. Dałem mu wściekłe cztery koła i jak na razie podobają mu się, mimo, że już parę razy opuścił ,,czarne'' i ,,zwiedzał zielone''. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ertek Napisano 13 Listopada 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopada 2014 -marzy mi się motorek elektryczny! Nie jesteś sam ;) Tylko te baterie... Ale jest coraz lepiej: http://novastreet.pl/czy-wreszcie-mamy-wytrzymala-baterie-do-smartfonow/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristos1971 Napisano 13 Listopada 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopada 2014 jest nadzieja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ertek Napisano 24 Listopada 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopada 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WieRcik Napisano 24 Listopada 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopada 2014 Znam tę Ferrarkę :facepalm::facepalm: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ertek Napisano 24 Listopada 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopada 2014 Jaki internet jest mały:lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WieRcik Napisano 25 Listopada 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopada 2014 Raczej świat , nawet jeździło po Cz-wie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ertek Napisano 12 Stycznia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Stycznia 2015 A propos elektryków. Może w końcu będą jakieś normalne baterie? http://www.scigacz.pl/Nowe,baterie,zielonym,swiatlem,dla,elektrycznych,motocykli,25282.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristos1971 Napisano 13 Stycznia 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Stycznia 2015 A propos elektryków.Może w końcu będą jakieś normalne baterie? http://www.scigacz.pl/Nowe' date='baterie,zielonym,swiatlem,dla,elektrycznych,motocykli,25282.html[/quote'] Czytałem o tym - jest nadzieja, ale jak zauważa autor artykułu, może być problem z czynnikami kreującymi rzeczywistość fiskalną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi