Ertek Napisano 1 Października 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Października 2014 Zainspirowany Niunią kolegi Tanka zakładam nowy temat. Moje marzenie to SHL m05. Jest piękna i w zasięgu możliwości. Ale polskich motocykli które są wspaniałe jest więcej. *1-Sokół1000, *2-SHL m04, *3-Junak m07. To moje typy. Tu fajnie ktoś przedstawił historię: http://forum.mycork.org/index.php?topic=64687.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristos1971 Napisano 2 Października 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Października 2014 Kiedyś w taką SHl-kę włożyłem silnik od TS-ki 350. To była piekielna maszyna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ertek Napisano 2 Października 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Października 2014 Rama to wytrzymała? Nigdy nie jeździłem na sztywniaku. Da się wytrzymać na polskich drogach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristos1971 Napisano 3 Października 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Października 2014 To było w latach 80-tych, drogi we Wrocławiu... Wrażenia z jazdy niezapomniane. Na prawdę - to było piekło na kołach. Zwłaszcza po deszczu na mokrej kostce...:facepalm: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ertek Napisano 4 Października 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Października 2014 To były fajne czasy. Motoryzacja i Jazz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tank Napisano 4 Października 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Października 2014 Tu trochę o Suziki GS1100 czyli mojej Niuni :) tzn dokładniej moja to GSX1100 z 80go roku- trochę mocniejsza, ale z wyglądu prawie identyczna z 1100E. Protoplasta olejakow Suzuki. Silnik mocny jak cholera- nawet na tle współczesnych motongów, nieskazony normami Euro, a najpiękniejszy ma dźwięk! Na seryjnych wylotach warczy/charczy i prycha lepiej niz niejeden nowoczesny na akrapach. ,A jak mu na miescie odwine to alarmy i psy wyją, i nie ma nikogo, kto by się nie obejrzał, ale raczej nie pukają sie w głowę, tylko usmiechaja życzliwie :) no ale kiedys motocykl miał cieszyc właściciela, a nie ekologów... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ertek Napisano 4 Października 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Października 2014 W Afryce mam otwarty (przelotowy) tłumik,także wiem o czym piszesz. Najbardziej lubię hamować silnikiem, pięknie strzela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tank Napisano 5 Października 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Października 2014 Kolejna slicznota- nowatorski a jednocześnie przestarzały... Ofiara ekoterroryzmu... Wodny Bawół. W zeszłym roku w Belgii mogłem takiego kupc za małe pieniądze, ale byl w kiepskim stanie (a nie mialem rozeznania jak z częściami) i odpuściłem... Do tej pory żałuję. :( http://en.m.wikipedia.org/wiki/Suzuki_GT750 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WieRcik Napisano 5 Października 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Października 2014 Za mną chodzi takie cóś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tank Napisano 5 Października 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Października 2014 Pierwszy goldasek? W moim pięknym mieście ;) koleś ma takiego- dopieszczonego na maxa. Cukierek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WieRcik Napisano 5 Października 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Października 2014 A propos maxa - Madmaxa też wcale nie powiedziałbym nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ertek Napisano 5 Października 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Października 2014 Yamaha GTS1000. Niesamowite, nienurkujące zawieszenie przednie, dobre osiągi i niezawodność. Najdroższy motocykl w tamtych latach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WieRcik Napisano 5 Października 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Października 2014 To że nie nurkuje to mit , nie doznaje shimy to fakt , jeżdżą 3 w Bełchatowie z czego jedna od nowości u jednego właściciela , z ojca na syna przeszła , ostatnio jak ją widziałem to miała 330kkm przelatane bez dotknięcia silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tank Napisano 6 Października 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Października 2014 Yamaha GTS1000. Niesamowite' date=' nienurkujące zawieszenie przednie, dobre osiągi i niezawodność. Najdroższy motocykl w tamtych latach. [img']/uploader/gallery/5/1/2014100509da2722e971ae188976811ff63b9ade0b.jpg[/img] Zawiecha przodu prawie jak telelever tylko mniej udana- droga i nie skręca, dzieki telelewerowi BMW nie nurkuje a komfort i prowadzenie jest bardziej niż OK :) Ale protoplastą tego typu zawieszen byl ten motocykl: http://commons.m.wikimedia.org/wiki/File:Bimota_Tesi_1D.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ertek Napisano 15 Października 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Października 2014 Lata '70 i dwa sześciocylindrowce:diabel::diabel::diabel: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tank Napisano 15 Października 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Października 2014 Taką hondziawe oglądałem w zeszłym roku na Stelvio. Koleś jezdzil sobie w te i wewte po winklach. Zbyt szybko nie byl, ale ta praca silnika... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristos1971 Napisano 16 Października 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Października 2014 Znam we Wrocławiu takie miejsce, gdzie obok CBX-a stoi jeszcze kilka Japonii z 80-tych lat z przebiegami śladowymi. Takie czyste, ładne, zadbane... Aż żal patrzeć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WieRcik Napisano 16 Października 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Października 2014 Na sprzedaż czy do lansu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristos1971 Napisano 17 Października 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Października 2014 Starszy pan ma ponad setkę motocykli (w tym kilka dość unikalnych np. BMW R42). Do jazdy ma Victorię z 1918 (chyba). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ertek Napisano 17 Października 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Października 2014 Starszy pan ma ponad setkę motocykli (w tym kilka dość unikalnych np. BMW R42). Do jazdy ma Victorię z 1918 (chyba). Trzymaj rękę na pulsie i daj znać jak będzie wyprzedaż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristos1971 Napisano 17 Października 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Października 2014 Trzymaj rękę na pulsie i daj znać jak będzie wyprzedaż. Chętnych jest wielu. Właścicielem tej kolekcji jest Andrzej Dobrowolski: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ertek Napisano 18 Października 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Października 2014 Święty Graal:exclamation: Nie mogło zabraknąć Sokoła. - - - - - aktualizacja - - - - - I jescze ciekawostka: Reklama WSK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ertek Napisano 1 Listopada 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopada 2014 To się perełka znalazła. Cena też mocno adekwatna. http://olx.pl/oferta/shl-m02-nie-m03-m04-m05-sokol-CID5-ID7yRZb.html#0ca4fbf9c5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WieRcik Napisano 1 Listopada 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopada 2014 Piękny motocykl , tylko jak QRW...... , bo dosadniej się nie da , można poskładać silnik na czerwony silikon , przy takim nakładzie pracy i środków , mnie ręce opadają , no chyba że tylko ja jestem tak na to uczulony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ertek Napisano 1 Listopada 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopada 2014 To jest szczegół. Głąb nie dorobił uszczelki. Też mi się to nie podoba. Podejrzewam że szybko się nie sprzeda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi