Skocz do zawartości

Klasyki.

Ertek

Rekomendowane odpowiedzi

Zainspirowany Niunią kolegi Tanka zakładam nowy temat. Moje marzenie to SHL m05.

2014100221c82886d2c6e3984d2e93c6e661874d5a.jpg

Jest piękna i w zasięgu możliwości. Ale polskich motocykli które są wspaniałe jest więcej.

*1-Sokół1000, *2-SHL m04, *3-Junak m07. To moje typy.

Tu fajnie ktoś przedstawił historię:

http://forum.mycork.org/index.php?topic=64687.0

Tu trochę o Suziki GS1100 czyli mojej Niuni :) tzn dokładniej moja to GSX1100 z 80go roku- trochę mocniejsza, ale z wyglądu prawie identyczna z 1100E. Protoplasta olejakow Suzuki. Silnik mocny jak cholera- nawet na tle współczesnych motongów, nieskazony normami Euro, a najpiękniejszy ma dźwięk! Na seryjnych wylotach warczy/charczy i prycha lepiej niz niejeden nowoczesny na akrapach. ,A jak mu na miescie odwine to alarmy i psy wyją, i nie ma nikogo, kto by się nie obejrzał, ale raczej nie pukają sie w głowę, tylko usmiechaja życzliwie :) no ale kiedys motocykl miał cieszyc właściciela, a nie ekologów... :(

Kolejna slicznota- nowatorski a jednocześnie przestarzały... Ofiara ekoterroryzmu... Wodny Bawół. W zeszłym roku w Belgii mogłem takiego kupc za małe pieniądze, ale byl w kiepskim stanie (a nie mialem rozeznania jak z częściami) i odpuściłem... Do tej pory żałuję. :(

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Suzuki_GT750

To że nie nurkuje to mit , nie doznaje shimy to fakt , jeżdżą 3 w Bełchatowie z czego jedna od nowości u jednego właściciela , z ojca na syna przeszła , ostatnio jak ją widziałem to miała 330kkm przelatane bez dotknięcia silnika.

Yamaha GTS1000. Niesamowite' date=' nienurkujące zawieszenie przednie, dobre osiągi i niezawodność. Najdroższy motocykl w tamtych latach.

[img']/uploader/gallery/5/1/2014100509da2722e971ae188976811ff63b9ade0b.jpg[/img]

Zawiecha przodu prawie jak telelever tylko mniej udana- droga i nie skręca, dzieki telelewerowi

BMW nie nurkuje a komfort i prowadzenie jest bardziej niż OK :)

Ale protoplastą tego typu zawieszen byl ten motocykl:

http://commons.m.wikimedia.org/wiki/File:Bimota_Tesi_1D.jpg

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Piękny motocykl , tylko jak QRW...... , bo dosadniej się nie da , można poskładać silnik na czerwony silikon , przy takim nakładzie pracy i środków , mnie ręce opadają , no chyba że tylko ja jestem tak na to uczulony.