Jump to content

Recommended Posts

Mam kilka par narciarskich. Nawet kupiłem niedawno alpinistyczne. Jednak w temp. bliskiej zeru stopy marzną. Po ok. dwóch godzinach jazdy wychładzają się nieprzyjemnie.

Bielizna z windstoperem - KLAN. Naprawdę polecam na zimne, wietrzne dni. Oczywiście sens zakładania tego widzę przy długich przelotach gdy ciało wyziębia się z każdym przejechanym kilometrem lub przy naprawdę niskich temperaturach. Ja w tym zestawie zrobiłem ok 900km  jednym strzałem, przy -9*C i było znośnie - cierpiały tylko stopy. 

• 4 weeks later...

Znalazłeś coś Ertek ciekawego?

Jak pisałem, jedyny element stroju który bym "wspomógł", to skarpety. Neno wystawił im słabą trójkę, także chyba się wyluzuję. 

Moje kombi+bielizna+rękawice+grzane manetki+mufki załatwiają sprawę do minusowych temperatur.

Jak pojawią się na rynku buty bądź skarpety z grzałką warte uwagi, wtedy... . :)

• 2 years later...

Odgrzewam temat ;)
Używam takiego zestawu klan
2d6a89af6ed4e290ab90a12a41d2f659.jpg
Plusy: zastępują membranę i ocieplinkę jedną cienką warstwą.
Minusy: sterowanie niewidocznym przyciskiem bez żadnego feedbacku, szczególnie spodnie.

Rękawiczki z Alika:
39791656cd4f2b84d5bc608a6418a278.jpg
Plusy: sterowanie, wydajność, czas pracy na baterii, działają na ekranie dotykowym, jakość wykonania, cena Ok. 300zl.

Mam jeszcze taki zestaw wewn rękawiczek, ale nie mieszczą mi się pod żadne rękawiczki, wiec chętnie sprzedam ;)
99a4928b1b41f81383617923ffeee9d2.jpg

Też się zastanawiam nad skarpetkami grzanymi, bo jak już wszystko inne mam podgrzewane, to organizm nieprzyjemnie „zgłasza”, że w stopy wciąż zimno...

Testowane przy 3 st C.