Ertek Posted January 7, 2016 Report Share Posted January 7, 2016 Zastanawiam się nad skarpetami. To jedyny element stroju który mnie w zimnie zawodzi. Ma ktoś? Watro, nie warto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted January 7, 2016 Report Share Posted January 7, 2016 Może skarpety narciarskie? :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ertek Posted January 8, 2016 Author Report Share Posted January 8, 2016 Mam kilka par narciarskich. Nawet kupiłem niedawno alpinistyczne. Jednak w temp. bliskiej zeru stopy marzną. Po ok. dwóch godzinach jazdy wychładzają się nieprzyjemnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielebny67 Posted January 8, 2016 Report Share Posted January 8, 2016 Skarpety z wełny merynosa albo takie z demobilu białe że szwedzkiej armii, kiedyś w lidlu były podgrzewane wkładki do butów na baterie ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neno Posted January 8, 2016 Report Share Posted January 8, 2016 Ja mam cały kpl. elektrociuchów. Skarpety są zdecydowanie najsłabszym elementem zestawu - reszta jest zaje*** a skarpetkom wystawiłbym słabą 3kę choć jak nogi marzną to lepsze to niż nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted January 8, 2016 Report Share Posted January 8, 2016 Neno, a co to za ciuszki masz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neno Posted January 9, 2016 Report Share Posted January 9, 2016 Bielizna z windstoperem - KLAN. Naprawdę polecam na zimne, wietrzne dni. Oczywiście sens zakładania tego widzę przy długich przelotach gdy ciało wyziębia się z każdym przejechanym kilometrem lub przy naprawdę niskich temperaturach. Ja w tym zestawie zrobiłem ok 900km jednym strzałem, przy -9*C i było znośnie - cierpiały tylko stopy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted February 4, 2016 Report Share Posted February 4, 2016 Tak coraz bardziej jestem skłonny ku elektrociuchom. Znalazłeś coś Ertek ciekawego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ertek Posted February 4, 2016 Author Report Share Posted February 4, 2016 Znalazłeś coś Ertek ciekawego? Jak pisałem, jedyny element stroju który bym "wspomógł", to skarpety. Neno wystawił im słabą trójkę, także chyba się wyluzuję. Moje kombi+bielizna+rękawice+grzane manetki+mufki załatwiają sprawę do minusowych temperatur. Jak pojawią się na rynku buty bądź skarpety z grzałką warte uwagi, wtedy... . :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
smarciu Posted January 23, 2019 Report Share Posted January 23, 2019 Odgrzewam temat ;)Używam takiego zestawu klanPlusy: zastępują membranę i ocieplinkę jedną cienką warstwą.Minusy: sterowanie niewidocznym przyciskiem bez żadnego feedbacku, szczególnie spodnie. Rękawiczki z Alika:Plusy: sterowanie, wydajność, czas pracy na baterii, działają na ekranie dotykowym, jakość wykonania, cena Ok. 300zl.Mam jeszcze taki zestaw wewn rękawiczek, ale nie mieszczą mi się pod żadne rękawiczki, wiec chętnie sprzedam ;)Też się zastanawiam nad skarpetkami grzanymi, bo jak już wszystko inne mam podgrzewane, to organizm nieprzyjemnie „zgłasza”, że w stopy wciąż zimno...Testowane przy 3 st C. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts