Jump to content

Jaki system smarowania łańcucha

Hermes
 Share

Recommended Posts

Ja właśnie zamawiam motooilera, proste rozwiązanie chyba najlepsze a ma osobny wyłącznik, to chyba zaleta. Myślałem nad lubrixem ale widziałem kilka opinii, że chlapie, więc nie wiem jaka korzyść z tej elektroniki. Antyks z forum DL'a ma motooilera, widziałem motor - koło suche, nic nie chlapie, zadowolony od kilku lat. Stawiam więc na prostotę, zobaczymy.

Jak założę, to wrzucę :) Na razie jeszcze się produkuje, montować będę pewno zimą...

Dla ścisłości, w pon-wtorek zrobiłem 200 km do roboty i z powrotem, super się jechało :)

Edited by staszek_s

https://www.olx.pl/oferta/scottoiler-komplet-gratisy-oliwiarka-smarownica-lancucha-olejarka-CID5-IDisLzl.html#8712039d44

Tylko zamiast tych twardniejących przewodów zastosowałem przewód paliwowy , 5zł za1m , kupiony w IC.

http://allegro.pl/scottoiler-zbiornik-oleju-vsystem-i6144645741.html

Edited by WieRcik

A co to masz za montaż , wpinasz się w podciśnienie z airboxa , przykręcasz olejarkę , ustawiasz na 3 jeżeli zalejesz go Orlenem przekładniwoym , trytykami przypinasz przewód do oleju i po sprawie nawet browara nie zdążysz wysączyć.

Zawsze jest do wyboru miejsce montażu zbiorniczka, poprowadzenie wężyków, dokładne umiejscowienie dyszy, parę niuansów można podpatrzeć. Ale zapomniałem, że Kolega już nie na DL'u śmiga więc to nie do końca porównywalne :)

Ja będę miał troszkę więcej zabawy, zamiast podciśnienia zasilanie i mocowanie sterownika..

• 1 year later...

Ja kupowałem na enduro7.pl coś w miarę taniego. Dużą zaletą była cena, można by powiedzieć, że prawie darmo. Paczka doszła w ciągu kilku dni, więc bardzo sprawnie. Teżjest to rozwiązanie podciśnieniowe i faktycznie sporo zależy od regulacji.