Zabaluk Posted May 18, 2019 Report Share Posted May 18, 2019 (edited) Hej, Pytanie, co zabieracie na wyjazd żeby poradzić sobie z ewentualnymi usterkami na trasie? Chodzi mi o sprzęt typu narzędzia, jump startery, zapasowe linki, klamki, klocki itp. Właśnie próbuję stworzyć własną check listę i zastanawiam się co powinno na niej być. I nie koniecznie chodzi mi o wyjazd do Chorwacji na 2 tyg gdzie wystarczy złota karta, otwierająca wszystkie drzwi. Tylko o bardziej dzikie tereny, gdzie jesteście zdani na siebie. Proponuję taki szablon: Kraj/kierunek: Długość wyjazdu: Check list: Dopiero zbieram informacje i moja lista dopiero powstaje, ale na obecną chwilę wygląda to tak: Kierunek: Daleki Wschód Długość wyjazdu: 3 miesiące + Lista: - Podstawowy zestaw kluczy, multitool, kombinerki, nóż - Kołki do opon bezdętkowych + naboje - Awaryjnie dętki - Jump starter - Kompresor - Zapasowe linki (całe) sprzęgła i gazu - Żarówki, bezpieczniki - Taśma izolacyjna, trytytki - Taśma do uszczelniania gumowych rurek chłodnicy - Kropelka - WD40 - Olej do silnika - Rurka do palwa - Filtr paliwa - Łyżki do opon - Kanister na paliwo Edited May 18, 2019 by Zabaluk Aktualizacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ertek Posted May 18, 2019 Report Share Posted May 18, 2019 Dopisz do tego taśmę do uszczelniania gumowych rurek od chłodnicy. Linki dopnij do linek na motocyklu. jak bierzesz dętki, to przydały by się łyżki do opon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zabaluk Posted May 18, 2019 Author Report Share Posted May 18, 2019 Ertek, taśma dopisana, łyżki są Z linkami, masz na myśli żeby poprowadzić je równolegle do aktualnych i w razie awarii tylko je podmienić? Ciekawe rozwiązanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted May 19, 2019 Report Share Posted May 19, 2019 @WojtekB był w Gruzji i Mongolii na moto. Może coś doradzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ertek Posted May 20, 2019 Report Share Posted May 20, 2019 Tu masz kompendium wiedzy: http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=5998 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted May 20, 2019 Report Share Posted May 20, 2019 To moja lista: https://docs.google.com/document/d/19JNiZCuJEuHn095TDBpfFmuQMhE9J-eqEsTTFdSdU_E/edit?usp=sharing Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts