Jump to content

LS2 MX456

Marcin
 Share

Recommended Posts

Witam . Chchiałem się pochwalić moim nowym zakupem . Kupiłem właśnie ten kask i jestem zadowolony bo :

Cena była 380 zł a najtańczy na alegro jest po 499zł plus przesyłka.
jest to mój 2gi tego typu kask więc mam małe porównanie.

Jest lekki i dobrze się trzyma czaszki, fajny daszek, w czasie jazdy do 100km jest Ok, nie wyrywa łba. Więcej napisze o moich testach tego kasku później z racji tego ze nie mam możliwości używania go wiecej niż 30 min . ( kontuzja )
Pisze to bo może ktos szuka podobnego kasku i może ułatwi to podjęcie decyzji lub jeszcze bardziej ją utrudni :)

cytat z TA neno

Cytat

"Kask podobno opracowany we współpracy z pięciokrotnym zwycięzcą Rajdu Dakar Cyrilem Despres.
Skorupa wykonana jest z kompozytu włókna szklanego i dostępna jest w dwóch rozmiarach
Wentylacja: 5 wlotów, 2 wyloty
Zapięcie: DD
Wnętrze: dla utrzymania najwyższej precyzji i jakości wykonania wycięto laserem, wykonane w technologii antybakteryjnej, odprowadzającej wilgoć ( demontowane do prania/suszenia)
Dopasowanie do głowy: pompka + poduszki w części policzkowej - do idealnego ułożenia kasku ale również zapobiega dostawaniu się większej ilości piachu czy błota
Waga : 1250g dla skorupy XS-M
1350g dla skorupy L-XL "

Jedno co mnie denerwuje to te znienawidzone zapięcie DD. poza tym jest OK
20140723064ed473bc733e134e6ab93729e43e67

//Hermes: przeniosłem

• 1 month later...

Jak by co to się polecam ;)

Ceny niestety delikatnie skoczyły - bo tamto było w ramach dużego, hurtowego zakupu.

O samym kasku rozpiszę się za jakieś 6tygodni, będę miał już nawinięte w nim jakieś 6kkm.

Przy okazji przetestuję kilka innych fajnych(oby) rzeczy.