Marcin Posted July 23, 2014 Report Share Posted July 23, 2014 Witam . Chchiałem się pochwalić moim nowym zakupem . Kupiłem właśnie ten kask i jestem zadowolony bo : Cena była 380 zł a najtańczy na alegro jest po 499zł plus przesyłka. jest to mój 2gi tego typu kask więc mam małe porównanie. Jest lekki i dobrze się trzyma czaszki, fajny daszek, w czasie jazdy do 100km jest Ok, nie wyrywa łba. Więcej napisze o moich testach tego kasku później z racji tego ze nie mam możliwości używania go wiecej niż 30 min . ( kontuzja ) Pisze to bo może ktos szuka podobnego kasku i może ułatwi to podjęcie decyzji lub jeszcze bardziej ją utrudni :) cytat z TA neno Cytat "Kask podobno opracowany we współpracy z pięciokrotnym zwycięzcą Rajdu Dakar Cyrilem Despres. Skorupa wykonana jest z kompozytu włókna szklanego i dostępna jest w dwóch rozmiarach Wentylacja: 5 wlotów, 2 wyloty Zapięcie: DD Wnętrze: dla utrzymania najwyższej precyzji i jakości wykonania wycięto laserem, wykonane w technologii antybakteryjnej, odprowadzającej wilgoć ( demontowane do prania/suszenia) Dopasowanie do głowy: pompka + poduszki w części policzkowej - do idealnego ułożenia kasku ale również zapobiega dostawaniu się większej ilości piachu czy błota Waga : 1250g dla skorupy XS-M 1350g dla skorupy L-XL " Jedno co mnie denerwuje to te znienawidzone zapięcie DD. poza tym jest OK//Hermes: przeniosłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Posted July 23, 2014 Report Share Posted July 23, 2014 Wygląd kozacki. Zapięcie DD podobno ma być dużym plusem, ale przyzwyczajenie się do tego to jakaś masakra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted July 23, 2014 Author Report Share Posted July 23, 2014 no właśnie zapięcie DD mają/miały prawie wszystkie moje kaski choc nienawidzę tego to jednak najładniejsze kaszkiety maja DD . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ertek Posted August 28, 2014 Report Share Posted August 28, 2014 DD jest upierdliwe na początku. Za to jest wytrzymałe, bezawaryjne i najlepiej się sprawdza w sytuacjach krytycznych Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neno Posted August 29, 2014 Report Share Posted August 29, 2014 Jak by co to się polecam ;) Ceny niestety delikatnie skoczyły - bo tamto było w ramach dużego, hurtowego zakupu. O samym kasku rozpiszę się za jakieś 6tygodni, będę miał już nawinięte w nim jakieś 6kkm. Przy okazji przetestuję kilka innych fajnych(oby) rzeczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts