Jump to content

KTM Adventure 1050

Hermes
 Share

Recommended Posts

• 6 months later...

Na moto zrobiłem już ponad 8kkm i co nieco o nim napiszę.

Silnikowi nie mam nic do zarzucenia. Chodzi bardzo fajnie, kultura pracy znośna - delikatnie wibruje. Średnio wciąga około 5 litrów na 100km.

Skrzynia dobrze zestrojona, czasem trzeba mocniej wbić bieg bo dźwignia odbije w buta :P Zestaw bardzo elastyczny.

Przedniemu zawieszeniu brakuje regulacji :( Mogłoby byś troszkę twardsze ale nie ma tragedii. WP robi robotę. Tył jest ok.

Moto prowadzi się łatwo i precyzyjnie. Rama jest stalowa co czuć poprzez mniejszą sztywność konstrukcji - po przesiadce z DL 650 gdzie była aluminiowa.

Pozycja za kierownicą nie męczy. Na początku kolana mnie pobolewały, ale teraz jest ok. Kierownica mogłaby być troszkę wyżej - mam 177cm i jadąc na stojaka muszę być pochylony by trzymać kierę.

Opony Metzeler Tourance Next, które są fabrycznie montowane, żałuję że nie wymieniłem od razu. Jak dla mnie są za mało terenowe - widziałbym Michelin Anakee 2 na ich miejscu, niemniej na czarnym - suchym czy mokrym - trzymają bardzo dobrze.

Podsumowując - generalnie zakup jak najbardziej na plus. Jestem bardzo zadowolony z pomarańczy. Dużo opcji modyfikacji, duża dostępność do części itp. Jednym słowem polecam!

• 2 years later...