Hermes Posted July 11, 2018 Author Report Share Posted July 11, 2018 Kufry mam swoje i póki co zamierzam ich zmieniać. Ale widziałem i dotykałem produktów Apduro i muszę powiedzieć że Paweł z Andrzejem robią świetną robotę!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted September 11, 2018 Author Report Share Posted September 11, 2018 X grip wczoraj przyszedł, a dziś już siedzi na dziku! Jedynie zastanawiam się czy ładowanie podpisać. Musze zmierzyć ile w spoczynku wciąga prądu, bo w razie czego podłącze na przekaźniku po stacyjce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted November 7, 2018 Author Report Share Posted November 7, 2018 Dziś odebrałem nowe kapcie :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
staszek_s Posted November 7, 2018 Report Share Posted November 7, 2018 Wracasz do sprawdzonych rozwiązań, jak widzę :) Gdyby się nie ząbkowały i nie wyły w zakrętach to dla mnie to opony idealne. Ja tym razem chcę wypróbować Pirelli Scorpiony, już czekają na założenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted December 7, 2018 Author Report Share Posted December 7, 2018 Wkrótce wymiana! Link to comment Share on other sites More sharing options...
masosz Posted December 11, 2018 Report Share Posted December 11, 2018 A czemu nie motorex ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted December 11, 2018 Author Report Share Posted December 11, 2018 Pytaj @WieRcik :D Tylko Liqui sie w życiu liczy :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
WieRcik Posted December 13, 2018 Report Share Posted December 13, 2018 No i PANORAMIX hehehehehehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted June 18, 2019 Author Report Share Posted June 18, 2019 Po wycieczce do Grecji, przednia fela do wymiany. W chwili obecnej w żadnym sklepie nie mają przedniego koła o nr 6060900104430 (1646zł), bo został zastąpiony nowym 6060900114430 (2915zł). Na dodatek czas oczekiwania część ponad miesiąc. Co za potologiczna sytuacja... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted July 2, 2019 Author Report Share Posted July 2, 2019 2 tygodnie temu udało mi się kupić funkiel nówki fele z oponami z Anglii. Gość kupił nowe 1090 i od razu zrobił przekładkę na szprychy Wreszcie można zacząć jeździć! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted December 14, 2019 Author Report Share Posted December 14, 2019 Jako że jest zima... Zabawa z moto ciąg dalszy. Wjechało poszerzenie stopki: Kupiłem też dodatkowe osłony gmoli. 3 pary. Niestety do mnie nie pasują Jakby ktoś był chętny to mam do pogonienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted March 13, 2020 Author Report Share Posted March 13, 2020 Wczoraj zawiozłem dzika na serwis przy 30kkm i pozwolę sobie na kilka refleksji związanych z pomarańczą. W 3 sezony naklepałem 30kkm, głównie wyprawy na moto. Mało kręcę się po mieście. Motocykl generalnie bardzo mi sie podoba, ale ma kilka mankamentów. zawieszenie działa kapitalnie, dużo lepiej wybiera wszystko w porównaniu do poprzedniego moto (DLa) silnik bardzo elastyczny, żwawy i bezobsługowy. Spalanie na przestrzeni 30kkm (a zapisuje każde tankowanie) wyszło następująco: min: 4,49 l/100km max: 6,77 l/100km średnie: 5,26 l/100km pozycja siedząca jest wygodna, ale zdecydowana inna niż w DLu. Kolana, łokcie ani nadgarstki nie bolą, nawet po kilkunastu godzinach ciągłej jazdy kanapa jest ok, ale wygodniejsza była w DLu najbardziej brakuje mi regulacji przedniego zawieszenia - przy dwóch osobach i załadowanym moto jest zdecydowanie za miękkie oryginalna szybka nie odpowiada mi do końca. W moim przypadku nie jestem w stanie jej ustawić w taki sposób by nie buczało mi od powietrza w kasku podnóżki pasażera są za blisko kierowcy. Podczas jakichś manewrów obijam nogami o buty pasażera Przy około 8kkm zaczął skrzypieć wyprzęglik. Sprzęgło działało zasadniczo zero-jedynkowo, ale przesmarowanie go załatwiło sprawę i do teraz wszystko jest ok. Przy około 10kkm moto się zatrzymało i nie chciało odpalić. Opisywałem to tu: I to by było na tyle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted May 5, 2020 Author Report Share Posted May 5, 2020 Wczoraj byłem w Apduro i Paweł zauważył, że cieknie mi z lewej lagi, a prawa mocno się poci... Moto pod koniec marca odebrane z serwisu przy 30kkm, i do tej pory przelatałem jeden bak paliwa... Biorę sprawy w swoje ręce i sam biorę się za serwis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted May 12, 2020 Author Report Share Posted May 12, 2020 Przyszło. Zaczynamy zabawę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted June 29, 2020 Author Report Share Posted June 29, 2020 Odebrałem pomalowane stelaże. Serdecznie dziękuję Pawłowi z Apduro! Jest petarda! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted April 8, 2021 Author Report Share Posted April 8, 2021 Żeby nie było że nic się nie dzieje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted September 2, 2022 Author Report Share Posted September 2, 2022 I dzik dostał nowy aku! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted March 28 Author Report Share Posted March 28 Dziś przyjechały nowe laczki do pomarańczy. Michelin Anakee Adventure Za tydzien oddaje na duży serwis kata to i laczki dostanie nowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted April 17 Author Report Share Posted April 17 Dziś przy 35828km odebrałem z serwisu dzika. Moto przygotowane do serwisu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts