Jump to content

Moja Afryka '91r., 105000km

Ertek
 Share

Recommended Posts

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Na kartce dam radę ;) Najpierw muszę wypruć kanapę i pomyśleć. Potem zmodzić stelaż, a na końcu płyta i tapicerka. Dzięki chłopaki. Temat jest otwarty. Jak byście wyczaili jakieś zdjęcia to wrzućcie proszę. Może coś mnie zainspiruje.

Wybebeszyłem kanapkę i wygląda nieźle. Nie jest popękana, zaczepy i gumy jak nowe, także baza jest OK.

2014100635f4041c7cd9490cb2f8422ddd16111304.JPG201410064377294de180146cb4508d9b562bf13af6.JPG2014100654bbc04e086e7992946b188d4bf5324a64.JPG

Teraz muszę przymierzyć ją do moto i wymyślić konstrukcję stelaża pod blachę.

Zajrzyj na forum landrowera koleś kiedyś handlował błotem w sprayu:@:facepalm::facepalm:

Błoto w puszce i sztuczne rzygi-sposób na udany zlot ADV.:diabel::cyklop::facepalm:

• 4 months later...

Dzisiaj padła prawdopodobnie pompa paliwa. Czyli to, co musi spotkać czarnucha. ;)

Jutro spróbuję pominąć pompę i polatać na grawitacji. Zobaczymy.

A co do kanapy to muszę najpierw zrobić ory, bo popękała na chłodzie.

Jestem 9 na liście mistrza i nie wiem czy do wiosny się uda.

Niestety Afra wygląda coraz gorzej, a miała mieć spokojną emeryturkę u mnie.

Edited by Ertek

Przecież Afryki się nie spują , a co do kanapy to koleś nieźle się urządził , legenda jak z Afryką , niedość że cena kosmos to jeszcze termin też kosmiczny , ja robiłem u Zdzicha czy jest choćby "tatarska" , bo do kozackiej nawet nie podchodzi , to raczej nie ale spokojnie robię 600km od strzału , zapłaciłem 150zł z nowym pokryciem i termin od ręki , dwa dni czekalem , zero poprawek czy reklamacji.

Edited by WieRcik

Przecież Afryki się nie spują

Hłehłe. Mają swoją piętę achillesową, pompę paliwa i regler.  Pompa ominięta i Afra lata jak gdyby nigdy nic, jedynie druga (czerwona) rezerwa nie działa i trzeba wcześniej tankować. !0 min., klucz '10 i śróbowkręt załatwiają sprawę.

WieRcik. Ten Zdzichu robi też gąbkę, czy tylko obszywa?

• 2 years later...