Jump to content

Moja Afryka '91r., 105000km

Ertek
 Share

Recommended Posts

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
  • 1 month later...

Czekam na piastę tylnego koła. "Idzie" z Austrii. Później motam koła w BB. Nie wiem czy zdążę przed wyjazdem.

Co do opon, to zdecydowany jestem na Metzelery Enduro3 Sahara.

Afra to chyba błota jeszcze nie widziała :D co do Sahara 3 - jeździłem na tych oponkach Transalpem, na pewno szybko zaklejają się błotem, i po deszczu na asfalcie też nie było fajnie. Jednak ja kupiłem zestaw z "2 ręki", więc być może wiek lub przebieg przyczynił się do zachowań tych oponek

Podczas mojej ostatniej wycieczki (550km, ok 200 w terenie) towarzyszył mi kolega TDMką właśnie na K60. Nawet nie zdajecie sobie sprawy co robiła ta TDMka na tych oponach! Kolega ogólnie pożyczył motocykl od kuzyna, a że TDMka była w kolorze wojskowym i miała waśnie K60 - ten uznał że to pełnometrażowe enduro niczym BIG, KLE czy Transalp. Podczas tej wyprawy okazało się że opony Heidenau robią taką robotę że jeździeć właściwie musi tylko odkręcać gaz. Jako bliski obserwator - zdecydowanie polecam!

Czekam na piastę tylnego koła. "Idzie" z Austrii. Później motam koła w BB.

Piasta z Austrii miała być z pękniętą obręczą, która okazała się być tylko delikatnie zarysowana. Z tego powodu zdecydowałem się poszukać kompletnego przedniego koła. Znalazłem i dzisiaj zawiozłem komplet do warsztatu Mateusza, żeby wymienić łożyska i zlecić komuś centrowanie. Okazało się że obydwa koła są na oryginalnych łożyskach w nienagannym stanie:rolleyes: i nie wymagają centrowania:D. W poniedziałek lub wtorek kółka będą czekać obute.

Wraz z przednim kołem kupiłem kanapę do przerobienia przez Zetjohnny'ego. Chcę z niej zrobić solówkę z płytą pod worek bądź rogala. Mam pytanie: Gdzie mogę zrobić projekt i zlecić wykonanie takiej płyty z alu?