Jump to content

LARK 35AT

WieRcik
 Share

Recommended Posts

,, z gotowym trackiem można przelecieć przez 2-3h'' - jeśli ma się dostarczyć przesyłkę o odpowiedniej porze to rzeczywiście bardzo ważne ;) .

Poważnie - to naprawdę kwestia filozofii. Nie napinam się, nie muszę nic, jest tylko droga i ja (no i oczywiście widoki). Doprecyzowując - dla mnie nie jest ważne czym (może to być i tramwaj, i rower), liczy się tylko gdzie. To ,,gdzie" zaś, określam z dużym przybliżeniem, czyli jeśli mówię Albania to równie dobrze może się (dla mnie) skończyć na kanionie Plivy w Czarnogórze. Wiem, że są osoby, które realizują precyzyjnie plan, ja ruszając nie zakładam nawet na ile dni jadę (mam ten komfort). To co zobaczę to takie moje małe ,,odkrycie", a to co pominę jest powodem do kolejnego wypadu w danym kierunku.

Po co tak kombinować jak GM są dopracowane w 90%? Zekłbym' date=' ze na widoku satelity mozna sie pokusić nawet o wyszperanie drogi, przecinki, którą można z wysokim prawdopodobienstwem przejechać ;)

Mój zestaw navi =

Smartfon + niezniszczalna obudowa + zasilanie USB + uchwyt

SOFT:

YANOSIK - do zapisywania śladu i ostrzegania przed kunami leśnymi na drogach publicznych

GM - do zwiedzania nieznanego

NAVIGON - na wszelki wypadek navi offline

Stare mapy topo, narazie w PDF, bo sie aplikacja wywaliłą na nowym systemie

Jak nabędę białą szybę, to bedzie namiastka kamery ;)

[/quote']

W PL znacznie lepsza jest automapa - dotyczy to również dróg nieutwardzonych. Garmin się również chowa. Dopracowanie GM w podróżach poza-asfaltowych pozostawia wiele do życzenia. Mam za sobą jedną Rumunię z trackami wyklikanymi wcześniej na GM - pierwsze dwa dni w plecy - chciałem podjechać pod dwie stacje meteo na szczytach gór. Nie wyszło absolutnie nic mimo, że niektóre odcinki były nawet routowalne. Trzecią stację dopuściłem i przeszedłem na jazdę po sprawdzonych trackach.

Murzyn, mamy do siebie niedaleko, może zgadamy się kiedyś na weekendowe latanie? Od razu zmienisz kierunek motocykla na nieco bardziej słuszny (czyt. o większych możliwościach terenowych), bo widziałem, że idziesz w stronę DLa. Tylko nie żebym coś miał do tego motocykla, bo sam chcę kiedyś nabyć do szosowych przelotów :sleepy:

Garmin to Garmin wiadomo , uważam że jeżeli chodzi o 62 jest średnio użyteczny , teraz kupiłbym Oregona albo coś w ten deseń , minusem 62 jest brak ekranu dotykowego a klawisze są malutkie i na wybojach wciska się wszystko tylko nie to co trzeba.

Poważnie - to naprawdę kwestia filozofii. Nie napinam się' date=' nie muszę nic, jest tylko droga i ja (no i oczywiście widoki). Doprecyzowując - dla mnie nie jest ważne czym (może to być i tramwaj, i rower), liczy się tylko gdzie. To ,,gdzie" zaś, określam z dużym przybliżeniem, czyli jeśli mówię Albania to równie dobrze może się (dla mnie) skończyć na kanionie Plivy w Czarnogórze. Wiem, że są osoby, które realizują precyzyjnie plan, ja ruszając nie zakładam nawet na ile dni jadę (mam ten komfort). To co zobaczę to takie moje małe ,,odkrycie", a to co pominę jest powodem do kolejnego wypadu w danym kierunku.

[/quote']

No to zazdroszczę. Ja bym chyba bankruta zaliczył jakbym się urwał np na 6tyg. żeby skoczyć w wymarzony Pamir :s Czasami jest gorzej jak się sam sobie szefuje :facepalm:

OT

Jak najbardziej jestem chętny. Wszystko kwestia czasu.

Czy ja idę w stronę DL'a - sam nie wiem. Tak się powiedzmy trafiło. Zobaczymy w piątek co z tego wyjdzie.

Do terenu stosuję środki lokomocji z większą ilością kół :D

EOT

Zgadzam się z Tobą, ze są lepsze nawigacje (aplikacje), niż te które wymieniłem, aczkolwiek powyzsze maja jedna niezaprzeczalna zalete. Wszystkie sa BEZPŁATNE :)