Kristos1971 Posted December 6, 2014 Report Share Posted December 6, 2014 Rodzi się plan na wiosnę 2015. Wstępne założenie - objazd dookoła. Na miejscu +- dziesięć dni. Zapraszam do zamieszczania sugestii - co warto, a czego nie oglądać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ertek Posted December 6, 2014 Report Share Posted December 6, 2014 Zacny plan! Informuj nas o szczegółach. Powodzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielebny67 Posted December 8, 2014 Report Share Posted December 8, 2014 Kristos co to motka zmieniłeś ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristos1971 Posted December 9, 2014 Author Report Share Posted December 9, 2014 Kristos co to motka zmieniłeś ;-) Nie kumam? To, że narzekam to standard. To, że dużo gadam, też. Na tym się przeważnie kończy... Ostatnio zrobiłem rajd po salonach motocyklowych i niestety, na rynku nie ma pojazdu spełniającego moje oczekiwania. Pozostaje tylko zakup KTM-a 690 (który jest prawie taki jaki bym chciał) za trzydzieści parę złotych, lub kiedyś remont generalny trampka za jakąś dyszkę... Jest jeszcze wariant budowy od podstaw, ale... Ja leniwy jestem. Wracając do Turcji: - miałem nadzieję, że trochę pomożecie zasypując mnie informacjami, a tu :facepalm: Tak się współpracować nie da :dodgy: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted December 9, 2014 Report Share Posted December 9, 2014 - miałem nadzieję' date=' że trochę pomożecie zasypując mnie informacjami, a tu O matko[/quote']Spoko spoko, w weekend wrzucę listę rzeczy które warto zobaczyć :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristos1971 Posted December 9, 2014 Author Report Share Posted December 9, 2014 I takiej odpowiedzi oczekiwałem! Dzięki! Uchylam rąbka tajemnicy- jadę z dwoma hipisami z tego forum... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted December 9, 2014 Report Share Posted December 9, 2014 Ho ho ho, pierwsza "forumowa" wyprawa będzie? :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ertek Posted December 9, 2014 Report Share Posted December 9, 2014 http://motohoryzont.com/TURCJA-motocyklem-az-po-Iran http://podroze.onet.pl/motocyklem-dookola-turcji/nqwc8 http://motocyklem-przed-siebie.blogspot.com/2013/01/samotna-podroz-motocyklem-do-turcji.html Byłem w Turcji, ale leniuchowałem dwa tyg. nad morzem. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristos1971 Posted December 9, 2014 Author Report Share Posted December 9, 2014 Ertek dzięki. Przy okazji poczytałem też: http://motohoryzont.com/ALBANIA-Do-Theth-motocyklem-Po-drodze-Serbia-i-Kosowo Na szczęście dopiero dziś to przeczytałem. Gdybym wcześniej to znalazł, pewnie nie odważyłbym się ruszyć pętlą Theth- taka to straszna droga wg autora. Przeleciałem ją na oponach Mitas E08 i tylko jeden fragment (jakieś 300 metrów) mogę uznać za ,,emocjonujący'', więc jeśli się ktoś wybiera - POLECAM. Widoki są wspaniałe, a droga daje dużo radości. Cała pętla na spokojnie jest do zrobienia (z częstymi postojami na fotki, ochy i achy) w sześć do ośmiu godzin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirekm71 Posted December 10, 2014 Report Share Posted December 10, 2014 Ertek dzięki. Przy okazji poczytałem też: http://motohoryzont.com/ALBANIA-Do-Theth-motocyklem-Po-drodze-Serbia-i-Kosowo Na szczęście dopiero dziś to przeczytałem. Gdybym wcześniej to znalazł' date=' pewnie nie odważyłbym się ruszyć pętlą Theth- taka to straszna droga wg autora. Przeleciałem ją na oponach Mitas E08 i tylko jeden fragment (jakieś 300 metrów) mogę uznać za ,,emocjonujący'', więc jeśli się ktoś wybiera - POLECAM. Widoki są wspaniałe, a droga daje dużo radości. Cała pętla na spokojnie jest do zrobienia (z częstymi postojami na fotki, ochy i achy) w sześć do ośmiu godzin. [/quote'] Jaasne. A klamka sprzegla to sie ze starosci wytarla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WieRcik Posted December 10, 2014 Report Share Posted December 10, 2014 I wy mnie w takie coś na pierwszy raz chcecie władować? Pięknie , ale dzień wcześniej walimy do odcięcia żebym na drugi dzień lęków nie miał. :facepalm::facepalm: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted December 10, 2014 Report Share Posted December 10, 2014 WieRcik, jedziesz z Kristosem? Kto trzeci!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
WieRcik Posted December 10, 2014 Report Share Posted December 10, 2014 Besku na kawie :diabel::diabel::diabel::diabel::diabel: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirekm71 Posted December 10, 2014 Report Share Posted December 10, 2014 I wy mnie w takie coś na pierwszy raz chcecie władować? Pięknie ' date=' ale dzień wcześniej walimy do odcięcia żebym na drugi dzień lęków nie miał. :facepalm::facepalm: [/quote'] Sorry kolego ale ktos mi musi pomoc podnosic motocykl Krzyska bo mi juz kregoslup od tego siada a ta bida co chwila gdzies sie przewraca :facepalm: Link to comment Share on other sites More sharing options...
WieRcik Posted December 11, 2014 Report Share Posted December 11, 2014 Ciekawe kto będzie mojego mastodonta podnosił , no chyba że ciepniemy go w krzory i zabierzemy jak będziemy wracać a ja na plecaczka pojadę , fotki to się w foto szopie zrobi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted December 11, 2014 Report Share Posted December 11, 2014 Będzie 20 dolców na wahe :D http://www.tvn24.pl/turcja-znosi-wizy-dla-polakow-premier-turcji-zapowiedzial-zniesienie-wiz,496813,s.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristos1971 Posted December 11, 2014 Author Report Share Posted December 11, 2014 No i pięknie. Co do wyjazdu - jedzie trzech długowłosych- ja, Mirekm71 i WieRcik. Chcemy dowieźć motorki do tureckiej granicy, porzucić ,,holownik'' i dalej OFF do odcinki :lol:. Najpierw na południe, potem na wschód. Jak się uda (ponoć jest to możliwe) spróbujemy zdobyć Ararat, albo przynajmniej objechać go dookoła. Potem na herbatę do Gruzji i z powrotem szybko, blisko morza i do domu. Kapadocja jest oczywiście też w planie, ale co z tego wyjdzie?... WieRcik ma nawigować :facepalm: Zaocznie też został wybrany (stuprocentową większością głosów) na szefa kuchni :facepalm::facepalm::facepalm: Link to comment Share on other sites More sharing options...
WieRcik Posted December 11, 2014 Report Share Posted December 11, 2014 Nooooooooooooo mam gondole to zabiorę mamę , będzie nam gotować :diabel::diabel: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted December 11, 2014 Report Share Posted December 11, 2014 Ładnie ładnie. Super się zapowiada!! Jakiś patronat allriders.pl by się przydał... :diabel::diabel::diabel: Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielebny67 Posted December 11, 2014 Report Share Posted December 11, 2014 Czyli wiercik do wszystkiego :-P może go dupa boleć po takim wyjeździe :-P Link to comment Share on other sites More sharing options...
WieRcik Posted December 11, 2014 Report Share Posted December 11, 2014 w tej kwestii to jestem zajebiście zaprawiony - w robocie walą nas w dupsko od lat , także spokojnie dam rade , a jak bym nie dał rady to Besku miał dzisiaj proroczy sen że go zamknęli i walili w kakao. Hermes rozumiem że Allrider funduje paliwko na całą wyprawę dla wszystkich członków ekipy , rozumiem że reszta ekipy nie ma nic przeciwko a nawet jest za :angel::angel::angel: BRAWA DLA TEGO PANA Z WIATREM WE WŁOSACH Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted December 11, 2014 Report Share Posted December 11, 2014 :lol: Jak wygram w totka, to czemu nie!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ertek Posted December 11, 2014 Report Share Posted December 11, 2014 Kuźwa, ale kusicie. Jaki budżet przewidujecie??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WieRcik Posted December 11, 2014 Report Share Posted December 11, 2014 Ja za murzyna robię , w sumie 10 ojro na prezerwatywy , bo paliwo Hermes daje a jak będę gotował to tam zawsze coś podgryzę , poza tym zapas tłuszczu mam na 4 tygodnie letko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielebny67 Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 Medaliki boją się na miasto wyjeżdżać :-) wiercik na wakacje zbiera :-P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts