Hermes Posted February 12, 2015 Report Share Posted February 12, 2015 Do odkręcenia wahacza w Suzuki DL 650 potrzeba specjalnej nasadki – nr katalogowy 09940-14940 – która kosztuje 180zł… Jako, że nigdy się nie poddaję, a lubię tworzyć nowe rzeczy to postanowiłem samemu zrobić potrzebny element. Poniżej tutorial ze zdjęciami. Spis potrzebnych rzeczy: nasadka 30mm np. na 1/2 szlifierka z tarczą do metalu marker suwmiarka Plan działania: mierzymy suwmiarką głębokość „zębów” które wchodzą w nakrętkę obrysowujemy nasadkę na zmierzoną głębokość mierzymy szerokość „zębów” które wchodzą w nakrętkę zaznaczamy pionowymi liniami na nasadce miejsca gdzie mają być zęby szlifierką odcinamy zbędne elementy Jeśli wszystko dokładnie zrobiłeś, możesz przystąpić do odkręcenia śruby trzymającej wahacz! Całkowity koszt wniósł mnie 12zł (cena nasadki, resztę miałem) :) Post pochodzi z mojej strony: http://marcinsywala.pl/jak-odkrecic-wahacz-w-suzuki-dl-650-robimy-specjalna-nasadke/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ertek Posted February 12, 2015 Report Share Posted February 12, 2015 Pięknie to wyrzeźbiłeś! Metaloplastyk jakiś urodzony z Ciebie??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted February 12, 2015 Author Report Share Posted February 12, 2015 Oj tam oj tam :P Potrzeba matką wynalazków! Link to comment Share on other sites More sharing options...
WieRcik Posted February 12, 2015 Report Share Posted February 12, 2015 A boszku boszku albo palniczkiem to wahacza nie mogłeś wydłubać? Tylko odrazu metaloplastyka , taką piękną nasadkę rozpiździłeś , oj ta młodzież :facepalm::facepalm::facepalm: Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielebny67 Posted February 12, 2015 Report Share Posted February 12, 2015 Ach ta młodzież :-( juz nic zwykłym przecinakiem nie potrafią naprawić :-D Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosi Posted February 23, 2015 Report Share Posted February 23, 2015 Nie myślałeś żeby dać tam teraz jakąś normalną nakrętkę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted February 23, 2015 Author Report Share Posted February 23, 2015 Jak już mam nasadkę, to mi to lotto :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts