Ertek Posted February 17, 2016 Report Share Posted February 17, 2016 Kupiłem w sobotę, dziasiaj zwiozłem do domciu. Fajny sprzęt! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted February 17, 2016 Report Share Posted February 17, 2016 Rozumiem, że nastepca BKinga. Napisz coś więcej o motku! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ertek Posted February 17, 2016 Author Report Share Posted February 17, 2016 (edited) Raczej dopełnienie Afryki. ;) (Następcą B-Kinga mógłby być tylko H2R) Motek z 2006, bez ABSu :) I rejestracja 2007, jeździł nim 65-cio letni niemiec. W 2013 sprowadził go do Polski ojciec dla syna, ale synek mało na nim jeździł, bo był dla niego za wysoki. W 2014 kupił go złotnik z Jędrzejowa, doposażył w parę "niezbędnych" gadgetów z TT ;) Zrobił na nim Rumunię i polatał w koło komina, doszedł jednak do wniosku że 1200 cycaty będzie lepszy ;) Na blacie niecałe 12 tysi, w co absolutnie nie wierzę. Biorąc pod uwagę że wyprodukowano ich niecałe 4000 szt. i to że na rynku wtórnym praktycznie ich nie ma, to miałem farta. Z oględzin i krótkiej przejażdżki wnioskuję bardzo dobry stan. Ok. 40000 przebiegu, z czego nie więcej niż 10000 w offie. Jutro, jak aura pozwoli, zdejmę plasiki i lepiej się przyjrzę. Edited February 18, 2016 by Ertek Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielebny67 Posted February 18, 2016 Report Share Posted February 18, 2016 No to witaj w rodzinie bawarek :-D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted February 18, 2016 Report Share Posted February 18, 2016 Faktycznie, jedna noga "stoi" już na szachownicy :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielebny67 Posted February 19, 2016 Report Share Posted February 19, 2016 Ostatnio kupiło takie cudo kilka osób i sobie chwalą, ale fakt znaleźć coś w przyzwoitym stanie nie jest łatwo :-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawełS Posted February 19, 2016 Report Share Posted February 19, 2016 No to witaj w rodzinie bawarek :-D Wzruszyłeś mnie Maciuś :facepalm:. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielebny67 Posted February 19, 2016 Report Share Posted February 19, 2016 (edited) Wzruszyłeś mnie Maciuś :facepalm:.Jakiś ty się ckliwy ostatnio zrobił :-D chyba żyjesz już wyjazdem ;-)Uważaj tam na siebie bo choć urodą nie grzeszysz to i tak jesteś przystojniejszy od kozy :-D :-D Edited February 19, 2016 by wielebny67 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawełS Posted February 21, 2016 Report Share Posted February 21, 2016 Będę pamiętał o Twojej przestrodze ;). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ertek Posted February 21, 2016 Author Report Share Posted February 21, 2016 Ostatnio kupiło takie cudo kilka osób i sobie chwalą, ale fakt znaleźć coś w przyzwoitym stanie nie jest łatwo :-( Kupiłem go, bo idealnie wpasował się w moje oczekiwania. Oby tylko się nie psuł! Jeździ się jak na cięższym rowerze. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ertek Posted June 6, 2016 Author Report Share Posted June 6, 2016 Duży serwis XCh dobiega końca. Stan motka jest dobry. Nie wygląda na skatowanego. Zrobione: lagi (całość), zawory, przejrzane hamulce, wszystkie łożyska (tylko ł. główki ramy wymagało wymiany), sprzęgło było niedawno wymienione, Kosz sprzęgłowy w ładnym stanie. Ogólnie jestem zadowolony. Motek dostanie: Amortyzator Ohlinsa, dodatkowy zbiornik paliwa, stelaż na tył, gniazdo zapalniczki i uchwyt do navi. Prawdopodobnie 17 b.m. wyruszam znowu do Albanii. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
staszek_s Posted June 6, 2016 Report Share Posted June 6, 2016 Wow, to niezła wyprawa się szykuje! Po takim serwisie dobrze by było jeszcze w PL go trochę przegonić... Kiedyś spotkaliśmy w Serbii Polaków autem, którzy jechali na połowie hamulców, bo wybrali się w trasę zaraz po dużym serwisie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ertek Posted June 6, 2016 Author Report Share Posted June 6, 2016 Spoko. zdążę nakręcić parę kilosów. ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted June 6, 2016 Report Share Posted June 6, 2016 Oby długo służył. Najważniejsze, że silnikowo daje rade! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ertek Posted July 19, 2016 Author Report Share Posted July 19, 2016 Oby długo służył. Najważniejsze, że silnikowo daje rade! I dał radę. Zawieszenie i koła też. Zesrał się licznik (włączał się i wyłączał co chwilę), jeszcze u mechanika. Odebrałem go dzień przed wyjazdem z szalejącym licznikem. A licznik w tym motku jest też odpowiedzialny za kierunkowskazy. Dobra pomyślałem, w Albanii nie będą mi potrzebne ;) I jeszcze jedno na minus, Mechanik zlecił dorobienie linki sprzęgła i miałem z tym problemy. A, jeszcze wywaliłem w górach przeklętych czujnik stopki. Teraz na plus. Waga idealna, chociaż na załadownym ze dwa razy go delikatnie położyłem na ziemi. Osiągi dobre. Kolega na 790 tylko lekko odchodził na prostych. Nadrabiałem przed i w trakcie zakrętów. Zawieszenie przednie: niczym lepszym nie jeździłem. Tył pozytywnie mnie zaskoczył. Trzeba tylko się przyzwyczajić na czarnym do podnoszenia dupy przy hamowaniu. W terenie bardzo dobrze i gładko wybiera duuuże nierówności. Kamole i dziurska wręcz komfortowo. W przeciwieństwie do niewygody kanapy. Generalnie bawiłem się świetnie, ale mogło być troszkę lepiej. Teraz jak bym miał kupić to zdecydował bym się na 790 (nie jeździłem nim). Jednak ze względu na finanse dam mu jeszcze jedną szansę. ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ertek Posted February 23, 2017 Author Report Share Posted February 23, 2017 Szykuję XCh na Maroko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted February 23, 2017 Report Share Posted February 23, 2017 Zapowiada się super :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosi Posted February 25, 2017 Report Share Posted February 25, 2017 Słyszałem o tym egzemplarzu ponad rok temu, podobno dobry :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ertek Posted December 19, 2017 Author Report Share Posted December 19, 2017 Panowie. Szukam magika do przeróbki elektryki w tym motku. Jeśli macie jakiichś znajomych w granicach Polski południowej, proszę o wiadomość. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
polly Posted December 20, 2017 Report Share Posted December 20, 2017 Pekaes jeździ zdłubanym XChallenge https://www.facebook.com/motozajezdnia/Kraków, więc granice się zgadzają. Zapytaj go czy robi takie rzeczy. Jeśli nie, to może kogoś poleci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts