Hermes Posted June 3, 2014 Report Share Posted June 3, 2014 Proszę o wpisywanie tu propozycji zmian na forum. Z tego powodu, iż było mało czasu na wszelkie konfigurację liczę na Waszą wyrozumiałość! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted June 4, 2014 Author Report Share Posted June 4, 2014 Obecnie pracuję nad stworzeniem forumowego uploadera do zdjęć. Każdy użytkownik będzie mógł tworzyć sobie albumy do których będzie ładował zdjęcia. Będzie istniała możliwość generowania linków do nich, aby szybko, łatwo i przyjemnie dodawać je do postów! Ponadto zdjęcia będą na naszym serwerze, przez co nigdy nie wygasną (chyba że je właściciel usunie). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted June 4, 2014 Author Report Share Posted June 4, 2014 Dodałem możliwość cytowania selektywnego. Trzeba zaznaczyć pewien tekst i kliknąć w przycisk "Selektywne" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted June 5, 2014 Author Report Share Posted June 5, 2014 Planuję dodać nowy dział "Baza rzemieślników", gdzie userzy mogliby oferować swoje usługi dla naszej społeczności. Obowiązywałby jeden temat na osobę - aby syfu nie było. Póki co plan jest taki, że wpis w takim dziale miałby user z ilością postów co najmniej 30 (na przykład), aby uniknąć sytuacji, że ktoś się rejestruje, aby dodać ogłoszenie. Zastanawiam się, czy taki system nie zastosować do całej kategorii Giełda (te ogłoszenia co zostaną dodane przed zmianami, oczywiście zostaną). Co sądzicie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted June 5, 2014 Author Report Share Posted June 5, 2014 Jako, że wiele osób doradzało zmianę nazwy forum, aby w 100% się odciąć od pewnego forum, nasze miejsce spotkań zmieni nazwę na: www.longriders.pl lub allriders.pl Cały czas na forum będzie można wejść przez obecny link: www.advriders.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luke_ARh+ Posted June 5, 2014 Report Share Posted June 5, 2014 Zmiana nazwy jak najbardziej wskazana! Nazwa forum to dobry temat na założenie takiego właśnie klubu motocyklowego :-) chociaż w moim przypadku byłby to klub short riders ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted June 5, 2014 Author Report Share Posted June 5, 2014 Zmiana nazwy jak najbardziej wskazana! Proces w toku! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted June 5, 2014 Author Report Share Posted June 5, 2014 Panowie, którą nazwę wolicie: Allriders.pl czy Longriders.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted June 5, 2014 Author Report Share Posted June 5, 2014 Nasze forum nazywa się AllRiders.pl, adres: allriders.pl Zmienię adresy w regulaminach itp. Jeden problem rozwiązany! Jedziemy dalej do przodu!! Przepraszam za zamieszanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted June 6, 2014 Author Report Share Posted June 6, 2014 Zmieniłem nazwę tematu. Jeśli znajdziecie jakieś błędy mechanizmu bądź macie pomysł na nową funkcjonalność to śmiało piszcie tutaj!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted June 6, 2014 Author Report Share Posted June 6, 2014 Został dodany nowy dział "Baza rzemieślników" do kategorii "Giełda" - prosimy o zapoznanie się z regulaminem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted June 6, 2014 Author Report Share Posted June 6, 2014 Dodałem opcję: Pokaż nieprzeczytane posty Znajduje się ona w górnym panelu nawigacyjnym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted June 7, 2014 Author Report Share Posted June 7, 2014 Pojawił się nowy dział w kategorii "Podróże, te małe i duże" pt. "Baza noclegowa" Umieszczać tam będziemy sprawdzone miejscówki, które być może przydadzą się innym użytkowniczkom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted June 10, 2014 Author Report Share Posted June 10, 2014 Na dniach zostanie uruchomiony uploader do naszych forumowych zdjęć! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted June 12, 2014 Author Report Share Posted June 12, 2014 Dodałem uploader do zdjęć na nasze forum. Link jest po prawej stronie u kóry w pasku nawikacji. Pomiędzy "Użytkownicy" a "Kalendarz". Dodatkowo przy pisaniu nowego tematu, odpowiedzi na post lub jego edycji zobaczyć możecie, po lewej stronie napis: Kliknij TU aby dodać obrazki do odpowiedzi" - klikając w niego, również przejdziecie do uploadera. Generalnie, jego idea polega na tym, żeby ułatwić nam wstawianie obrazków na forum, a także aby one były na naszym serwerze i nigdy nie wygasły. Oczywiście jeśli zdjęcie zostanie dodane do postu, a jego autor je usunie ze swojego albumu to nie będzie się ono wyświetlać. Parę słów o obsłudze uploadera. Każdy użytkownik, który wejdzie na odpowiedni link, zostanie przeniesiony na stronę ze swoimi albumami. Automatycznie każdy ma album, który się nazywa "Domyślny" - nie można jego usunąć. Aby był większy porządek ze zdjęciami, każdy użytkownik może dodawać nowe albumy i je usuwać. Nawigacja do tego typu działać nie powinna sprawić problemów. Album dodajemy wpisując jego nazwę w odpowiednim polu i klikając na przycisk poniżej. Usuwanie albumów odbywa się poprzez kliknięcie na krzyżyk w prawym górnym rogu albumu. Podczas kasowania albumu wszystkie zdjęcia wewnątrz niego są również usuwane. Aby wejść do albumu wystarczy kliknąć na niego -> pokazuję się nam strona z paroma elementami. Górny pozwala dodawać zdjęcia aby je wysłać na serwer. Samo dodawanie możemy dokonywać poprzez przeciąganie zdjęć w odpowiednie pole lub korzystając z przycisku "Dodaj pliki". Po wybraniu odpowiednik obrazków klikamy na przycisk wyślij i grzecznie czekamy aż wszystko się załaduje. Jeśli proces odbył się poprawnie strona zostanie odświeżona. Na samym dole pokażą się załadowane obrazki. Sortowane są one po dacie dodania na serwer - czyli najnowsze będą zawsze na początku (z albumami też tak jest). Teraz możemy zaznaczać obrazki pojedynczo klikając w nie lub korzystając z przycisku "Zaznacz wszystko". Zaznaczenie pliku skutkuje powstaniem czerwonej ramki wokół niego. Po wybraniu odpowiednich obrazków klikamy na przycisk "generuj kod z miniaturkami" i w polu powyżej przycisków generuje się kod który przyklejamy do naszego postu. Obsługa wydaje mi się bardzo intuicyjna i nie powinna sprawiać większych problemów. Jest to na chwile obecną stabilna wersja. Dziś ją skończyłem pisać i testować. Jeśli ktoś zobaczy jakieś błędy lub będzie miał pomysł na dodatkowa funkcjonalność proszę o powiadomienie mnie. Z dodatkowych informacji: użytkownik musi być zalogowany na forum, aby wejść do uploadera każdy użytkownik może posiadać wiele albumów albumy i zdjęcia w nich są prywatne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted June 13, 2014 Author Report Share Posted June 13, 2014 Jeśli ktoś nie będzie mógł wejść na uploader - może to być związane ze zmianą ustawień ciasteczek - to trzeba je wyczyścić. Poniżej napisałem szybki poradnik: PPM - prawy przycisk myszy Firefox: 1. wchodzimy na allriders.pl 2. klikamy PPM gdzieś na stronie i wybieramy: Pokaż informacje o stronie 3. przechodzimy na zakładkę: Bezpieczeństwo 4. klikamy w przycisk: wyświetl ciasteczka 5. w otwartym okienku klikamy: Usuń wszystkie ciasteczka Chrom: 1. wchodzimy na allriders.pl 2. klikamy PPM gdzieś na stronie i wybieramy: Wyświetl informacje o stronie 3. wybieramy: Pokaż pliki cookies i inne dane stron 4. klikamy w przycisk: Usuń, aż wszystkie ciasteczka nie zostaną usunięte Opera: 2. wciskamy kombinacje: Alt + P 3. przechodzimy do: Prywatność i bezpieczeństwo 4. klikamy w: Wyświetl ciasteczka i dane witryn 5. w miejscu: Szukaj ciasteczek, wpisujemy allriders i klikamy: Usuń wszystkie Safari: 1. wciskamy kombinacje: Ctrl + , 2. przechodzimy do zakładki: Prywatność 3. wciskamy: Szczegóły 4. w miejscu do wyszukiwania (prawy górny róg okienka) wpisujemy allriders i klikamy: Usuń wszystkie 5. w okienku które wyskoczyło potwierdzamy usunięcie ciasteczek klikając w: Usuń teraz Ewentualnie wpisać w google.pl "czyszczenie ciasteczek np. firefox" i podążać za pierwszym lepszym poradnikiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted June 14, 2014 Author Report Share Posted June 14, 2014 Miło mi zakomunikować, że logo dla naszego serwisu jest w trakcie tworzenia!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ertek Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 Nie mogę się wylogować! Klikam w wyloguj i nic. Następnego dnia wchodzę na forum i jestem zalogowany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted June 15, 2014 Author Report Share Posted June 15, 2014 Ertek, Twój problem jest związany ze zmianą ustawień ciasteczek... Zobacz na post #16 - musisz wyczyścić ciasteczka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ertek Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 Wszystko fajnie, tylko ja mam Safari na Mac'u. Co mam zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted June 15, 2014 Author Report Share Posted June 15, 2014 Dodałem w poście #16 opcje dla Safari :) Przepraszamy za niedogodności. PS Przez te złe ciasteczka nie mogłeś wejść na Uploader! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermes Posted June 23, 2014 Author Report Share Posted June 23, 2014 Dodałem dodatkowy przycisk do uploadera: "sortuj zaznaczone". W związku z tym, iż uploader wyświetla zdjęcia od najnowszego do najstarszego, brakowało mi funkcjonalności do tymczasowego zmienienia porządku zdjęć. Np. gdy chronologicznie dodaje się zdjęcia z wyprawy, zdjęcia z pierwszych dni będą wyświetlone na samym końcu (są najstarsze). Generator kodu do zdjęć, "bierze" obrazy po kolei, tak jak są one wyświetlane - dodając je wszystkie naraz, na stronie pojawią się w odwrotnej kolejności niż byśmy chcieli. Dzięki nowemu przyciskowi, przed wygenerowaniem kodu możemy odpowiednio posortować zdjęcia, przez co chronologia zostanie zachowana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ventus Posted June 23, 2014 Report Share Posted June 23, 2014 Końcowa wersja loga: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ventus Posted July 16, 2014 Report Share Posted July 16, 2014 Została wprowadzona modyfikacja przycisków akcji, tak aby nie kopało już po oczach :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murzyn Posted July 17, 2014 Report Share Posted July 17, 2014 Brakuje mi działu typu "Zrób to sam - rezacze" Czyli takiego działu gdzie opisujemy swoje modyfikacje, konstrukcje, projekty, a niekoniecznie chcemy to produkowac, robic, sprzedawac (bo do tego jest dzial rzemieslnicy jak sądzę) Tylko za zwyczajna darmochę podzielić sie opisem jakiegoś produktu czy projektem cad jakiegos dodatku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now