Jump to content

Honda CRF 1000 Africa Twin

Hermes
 Share

Recommended Posts

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 months later...

Nie ogarniam tego świata....

Afra (stara) z Dakaru po lekkich modyfikacjach trafiła do produkcji seryjnej. Po wielu latach hąda znów w Dakarze, ale ucząc się na błędach nie wystawia do wyścigu ,,wozu z węglem'' tylko lekką 450-tkę. Do sprzedaży trafia natomiast jakieś nieporozumienie... Goldłing w wersji na szutry... Szkoda gadać...

• 4 months later...
  • 3 months later...

Jeśli chodzi o oponę to okazało się że właściciel rozwalił ją o wystającą studzienkę. Zmienił dętkę, a z oponą nic nie zrobił.

Narzekałem też na pozycję, a to właściciel odchylił kierownicę do przodu. Dudnienie powietrza mogło być spowodowane deflektorem, ale nie chciałem przy nim kręcić.

Generalnie motek jest piękniejszy w rzeczywistości niż na zdjęciach. Zbiera się pięknie, no i ten gang z wydechu! Dalej jestem zakochany.

Poczekam tylko ze trzy-cztery lata (z wiadomych względów).

201604253147c5fab567cd16c5b7ab16f1929b43

Polecam wypożyczalnie tommi'ego.

Edited by Ertek

• 5 months later...
  • 1 year later...

byłem dziś oglądać Afryke 2018.

na jazdy przyjdzie czas, na razie wrażenia z macania:

Nowa "zwykła" jest naprawdę fajna, sprawia wrażenie lżejszej niż 1090R, ta nisko położona masa robi swoje (podobne odczucia jak Ducati Multistrada).

Siodło nie za wysokie, w sam raz. Za to Adventure Sports to inna bajka, wyraźnie cięższa, siodło wysokie jak w KTM 1090R, inaczej wyważona, pewnie w trasie wygodniejsza ale na krótkie przeloty i cięższy teren - nie dla niskiego kierownika. I ładna jak cholera! Żeby to człowiek miał te 190cm wzrostu, ech. 

20 godzin temu, Hermes napisał:

I gdyby nie to spalanie po 7L :P

Haha. A mój Crosstourer 6.1 przy niezłym ciśnięciu.

6 godzin temu, umiar napisał:

a jazda w Hondzie w towarzystwie pracownika salonu ;-). Normalnie przedszkole.

Lepiej wziąć z wypożyczalni, zrobić rundkę 2-3 dni. Wtedy można wyrobić sobie zdanie. Ja tak zrobiłem i doszedłem do wniosku że 21’’ nie jest mi potrzebne na asfalt. (Do offu ten motocykl się nie nadaje). A po relacjach właścicieli tylko to się potwierdziło.