Jump to content

Polatali dzis?

Recommended Posts

Ja dziś wróciłem z parodniowego wypadu w góry Beskidu Żywieckiego.

Objeździłem tereny Wisły, Koniakowa, Rycerki itp. Spróbowałem troszkę off u babci, ale szło dużo ciężej niż na DR'ce. Poniżej parę fotek :)

2014062146092aa66fa2ea69e2f2e6eebe3f358acc.JPG2014062148e077debad1a0560c39bcccbe956e3704.JPG2014062150c34171711ab5b2d338f5f1ac21cabf2b.JPG2014062152bec1e9b4047cf60f6e4bc9b678d333eb.JPG2014062154b792dc90a0ce26cefeee19172cee8c44.JPG201406215574494ee1bbb388944e80277aaa863c16.JPG201406215774ad2dfb67b74227a67b177533e108bd.JPG20140621598206afd3e354fd67e8ae05475f3da188.JPG

• Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mnie się w sobotę udało wybrać w fajną trasę. Od kilku tygodni chodziła mi po głowie wycieczka w okolice Małej Fatry. W końcu się udało.

Pogoda była ładna, ciepło (zbyt ciepło na miasto, idealnie na trasę), chociaż nad Tatrami wisiały ciężkie chmury. Zakopianka jak Zakopianka, w sobotę rano załadowana, ale udało się ją w miarę szybko przebyć. Odbicie na Czarny Dunajec, tankowanie i jedziemy na Słowację.

Do Zuberca pojechałem przez Oravice - fajna droga przez las, ale słabej jakości. Przy basenach trzeba zwolnić - ale to akurat zaleta, bo można podziwiać widoki przez płot :>

Potem Zuberec i trasa na Liptowski Mikułasz - słynne serpentyny. Po przejechaniu ich nie miałem dosyć, więc zawróciłem, żeby zrobić je raz jeszcze. Zdecydowanie było warto. Pusto nie było - kiedy zawracałem, minęła mnie zorganizowana wycieczka jakichś 10-12 motocyklistów.

Droga na Rużomberok raczej nudna, ale przejazd z Rużomberka do Żyliny - zdecydowanie fajny. Długie zakręty na szerokiej drodze, piękny asfalt, zielony las, strome zbocza, i leniwie snujący się z boku Wag. To był ten fragment, dla którego chciałem tam pojechać - przejeżdżałem tamtędy dwa miesiące temu wracając z wakacji.

Później droga na Namiestowo - z początku nudna, bo przez wioski, ale przed Orawską Leśną robi się naprawdę ciekawie. Piękne serpentyny wijące się w górę i naprawdę mizerny ruch. Później już Namiestowo, przeskoczenie boczną dróżką przez granicę, i tankowanie przed Jabłonką. Obawiałem się, czy wystarczy mi benzyny na przejazd przez słowacki kraj drogiego paliwa, ale po 250 km okazało się, że Yamaha zadowoliła się 4 litrami na setkę. Dawno nie udało mi się zejść do takiej wartości.

No a później już powrót zakopianką, czyli nic super interesującego. Niemniej cała wycieczka bardzo mi się podobała. Wyszło z tego jakieś niecałe siedem godzin jazdy (450 km). Nie zatrzymałem się nigdzie na obiad, więc na razie niczego nie jestem w stanie polecić. Ale myślę, że trzeba będzie tę trasę powtórzyć - może w drugą stronę? Ktoś kiedyś chętny?

Dla zainteresowanych - trasa jest dostępna tutaj.

• 4 weeks later...

W końcu przegoniłem królową po polnych drogach. :)

Coraz bardziej mi się podoba ;)

Na asfalcie spokój i wygoda. Poza robi się ciekawie. Tylko opony przydały by się bardziej "agresywne".

Ertek, ja na moich Tourance'ach w weekend paplałem się w błotku :P Dziś byłem na spotkaniu vstromclubu (małopolska) i "wstyd" mi było takim brudasem przyjechać :D

WieRcik, no tak, ciężko ogarnąć dwa komary :D

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

amatorski filmik z amatorami - niedzielne latanie (zdjęcia)

Kierownik na KLE nadział się na rów na łące - połamał kaskiem szybę, czarna DRka spadła metr przede mną na kierownicy z kołami w powietrzu, driver poleciał dalej. Działo się! :D

amatorski filmik z amatorami - niedzielne latanie

Kierownik na KLE nadział się na rów na łące - połamał kaskiem szybę' date=' czarna DRka spadła metr przede mną na kierownicy z kołami w powietrzu, driver poleciał dalej. Działo się! :D

[/quote']

No to żeśmy sobie obejrzeli:facepalm::facepalm::facepalm:

Rozwiń opis. ;)